Iris Poldervaart

How to wear your hair: de eerste date

12 november 2015

Na weken van subtiel en niet zo subtiel flirten is het zover: je hebt een date met de man van je dromen weten te regelen. Good for you! Maar nu begint de voorbereiding pas echt.

De eerste date is altijd spannend, om maar niet te zeggen zenuwslopend. Wat als je niks hebt om over te praten? Of -minstens net zo belangrijk, laten we eerlijk zijn- want als je niks hebt om aan te trekken!? Je haalt letterlijk en figuurlijk alles uit de kast en staat uren voor de spiegel om elke mogelijke outfit te passen, om vervolgens toch maar gewoon te eindigen met de allereerste outfit die je probeerde. Geloof ons, we’ve all been there. En dan hebben we het nog niet eens over je haar gehad. Want geef toe, met alle tijd die je aan je kleding besteedt lijkt je kapsel er af en toe een beetje bij in te schieten. Toch blijkt dat je haar één van de eerste dingen is die mannen opvalt. Reden genoeg om nog iets langer voor de spiegel te staan dus. Met deze do’s en don’ts komt die tweede date er wel, let maar op.

DO:

  • Blijf jezelf. Die natuurlijke bos krullen hoef je echt niet opeens met eens stijltang te lijf te gaan. Of het nou om je haar, kleding of make-up gaat, je hele look totaal veranderen voor een man -hoe leuk hij ook is- is nooit een goed idee.
  • Zorg dat je haar schoon en verzorgd is. Niets is zo’n grote afknapper als vettig haar of dode punten.
  • Pas je kapsel aan aan de locatie of activiteit van de date. Neemt hij je mee naar een chique restaurant? Kies dan voor een mooie updo zoals een french twist. Is jullie eerste date iets meer laid-back? Ga dan voor een zacht, wavy kapsel.
  • Voor welke stijl je ook gaat, hou het natuurlijk. Mannen weten over het algemeen misschien niet veel van beautyproducten, maar ze kijken wel altijd of je haar er zacht en touchable uit ziet. News flash: geen enkele man wordt blij van een overdaad aan haarspray.

DON’T:

  • Plan gaan dramatische makeover. Hoewel wij normaal gesproken de eersten zijn om experimenten met nieuwe coupes en kleuren toe te juichen, is de dag voor the date niet het moment om het roer om te gooien op haar gebied. Je weet tenslotte nooit of het zo uitpakt als je in gedachten had. Onverwachts op een eerste date met peentjes-oranje haar? Paniek alom.
  • Speel niet teveel met je haar. Niks mis met een flirty hair flip, maar je kan het ook overdrijven. Teveel met je haar frutselen zal hem niet alleen afleiden, maar ook nog eens verraden dat toch wel heel zenuwachtig bent.
  • Probeer je gezicht niet achter je haar te verbergen. Nee, zelfs niet als je denkt dat puistje op je voorhoofd te kunnen verbergen met een strategisch geplaatste lok. Dikke kans dat dat kleine rode plekje hem helemaal niet opvalt, en hij het alleen maar jammer vindt dat hij je mooie ogen niet kan zien.

 

 

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën