Iris Poldervaart

Hot Now: eco hair color

24 oktober 2015

Wanneer je je make-up stash eco-proof hebt gemaakt, kan je haarkleuring natuurlijk niet achterblijven. Of je nou voor groen kiest omdat het beter is voor het milieu of omdat je nare reacties krijgt van de chemische stoffen in reguliere cosmetica, het kan nooit kwaad om eens te bekijken welke ingrediënten jouw vaste producten eigen bevatten. Welke lipsticks niet schadelijk zijn heb je inmiddels kunnen lezen, maar wat is eco hair color eigenlijk?

Laten we bij het begin beginnen. Wanneer je je haar op een verantwoorde, eco-friendly manier wil kleuren zijn er een aantal stoffen die je eigenlijk zou moeten vermijden: ammonia, parabenen, ftalaten, sulfaten, petrochemicaliën en P-phenylenediamine, ook wel PPD. Dat is nogal een lijst, en het is lastig om een permanente haarkleuring te vinden die geen van deze stoffen bevat. Daarnaast kan het nog een hele uitdaging zijn om een salon te vinden die werkt met eco-proof kleuringen. Staat er binnenkort een kleurbehandeling in de planning? Bel dan van tevoren even naar de salon om te vragen welke haarkleuring zij gebruiken en vraag eventueel of er een eco versie besteld kan worden. Deze vier groene merken zijn in ieder geval The Chair-approved.

  1. Original & Mineral

Original, dat is dit Australische haarkleuringsmerk zeker. Original & Mineral was namelijk één van de eerste merken met een permanente haarkleuring die vrij is van ammonia, resorcinol en PPD. Zelf noemen ze hun formule de Clean Colour Technology. Fijn voor je haar én je hoofdhuid.

  1. I.C.O.N.

De ECOTECH COLOR lijn van I.C.O.N. bestaat uit haarkleuringscrèmes die een permanent resultaat leveren, en dat zonder ammonia en PPD. In plaats daarvan maakt het merk gebruik van natuurlijke voedende extracten uit kamille, zonnebloem, olijven, ginko bilboa, aloë vera, panthenol en salie.

  1. Kevin Murphy

Kevin Murphy COLOR.ME haarkleuring bevat geen ammonia, PPD en is vrij van parabenen. Wat er wel inzit is honing, shea boter en granaatappelextract. Inderdaad, allemaal natuurlijke stoffen die je haar verzorgen in plaats van beschadigen. Klinkt goed, toch?

  1. L’Oréal INOA

Nog zo’n fijne, ammoniavrije kleuring: L’Oréal INOA. Daarnaast is L’Oréal INOA ook nog eens geurloos; er zijn dus geen kunstmatige geurstoffen toegevoegd. Beter voor je huid én het milieu. Wat deze haarkleuring zo bijzonder maakt is het speciale oil delivery system; waar reguliere haarkleuringen werken op basis van olie, bevat INOA een hoge concentratie olie. Dit beschermt het haar tegen beschadigingen en zorgt voor een optimale werking van de kleurende bestandddelen.

 

Tekst: Anna van der Griend i.s.m. The Color Director Floor Mulder

Categorieën