Iris Poldervaart

Healthy styling: hairtools voor mooier haar

18 augustus 2015

Krullen, steilen, föhnen… Je moet wat overhebben voor de perfecte hairdo, toch? Je denkt er misschien liever niet over na, maar je haar krijgt nogal wat te verduren tijdens het stylen. Vaak zijn de tools die je gebruikt namelijk niet al te vriendelijk voor je haar. Vooral de hoge temperaturen waarmee veel stylingtools werken laten je haar vaak beschadigd achter.

Gelukkig snappen steeds meer merken dat we niet alleen goed gestyled, maar ook mooi en gezond haar willen. Steeds vaker zien we stylingtools die je haar niet beschadigen, maar juist verzorgen. We love it! Of je nou gaat voor losse golven, strakke krullen of supersteile lokken, je haar hoeft niet langer onder te stylingroutine te lijden. Wij zetten de beste hairtools voor mooier haar voor je op een rijtje.

1. Beautifully brushed

Vooral als je je haar borstelt wanneer het nog nat is, kun je flinke schade aanrichten. Nat haar is een stuk brozer en kwetsbaarder dan droog haar waardoor het sneller afbreekt tijdens het borstelen, zeker als je wel eens last hebt van klitten. Heb je toch haast, of ben je gewoon een tikje ongeduldig en wil je echt meteen na het douchen je haar borstelen? Kies dan voor een borstel met veel ruimte tussen de tanden, zoals de Denman Tangle Tamer. Hiermee leg je minder druk op je haar, waardoor je minder gespleten punten en gebroken haren overhoudt na het borstelen.

Wanneer je droog haar in model wilt brengen kun je zonder problemen een borstel met fijnere tanden gebruiken, zoals een bristle brush. Deze borstels werden oorspronkelijk gemaakt van puur varkenshaar, maar tegenwoordig zien we ook veel combinaties van varkenshaar en nylon, waaronder bij één van The Chair’s all time favourite merken: Mason Pearson. Een bristle brush zorgt niet alleen voor glad, glanzend haar, maar ook voor een gezonde hoofdhuid. Happy hair, happy head!

2. Blow-out bliss

Of je je haar nu alleen föhnt om het snel te drogen of als onderdeel van je styling, het gebruik van een goede föhn is key. Is het jou bijvoorbeeld ook wel eens opgevallen dat je last hebt van pluizend haar na het föhnen? Dan is de kans groot dat je je haar te heet föhnt. Frizzy hair is waarschijnlijk niet de look waar je voor ging, maar het kan de gezondheid van je haar ook nog eens flink verpesten. Kies daarom altijd voor een föhn waarbij je zelf de temperatuur kunt instellen. Föhns zijn tenslotte niet one size fits all: zo heeft dikker haar vaak wel baat bij een hogere temperatuur, terwijl je bij dun haar al snel klaar bent met een wat koelere blow-out. Hetzelfde geldt voor ionen. Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord dat stylingtools met deze negatief geladen deeltjes een anti-statisch effect op je haar hebben, maar wist je al dat dunner tot normaal haar er veel minder van nodig heeft dan dikkere lokken? Een föhn die je helemaal kan aanpassen aan jouw haartype zorgt dus voor shinier, healthier haar!

 

3. Straight ahead!

Ook bij het steilen kan je haar wel wat bescherming gebruiken. Ben jij een straightening addict en grijp je trouw iedere dag naar je stijltang? Dan zit je sowieso goed met een stijltang met volledig keramische platen. Zo wordt de warmte perfect verdeeld en voorkom je dat bepaalde delen van je haar te warm worden. Vergeet ook zeker niet te kijken naar de breedte van de platen; wanneer je een stijltang met bredere platen gebruikt hoef je minder losse, dunne plukken te steilen. Your hair will thank you!

4. For the love of curls

Dat hitte je haar geen goed doet snappen we inmiddels allemaal. Om ervoor te zorgen dat je met minimale hitte toch een maximaal gestyled resultaat bereikt, zoek je dus een krultang die in korte tijd de krullen van je dromen creëert. De oplossing: infrarood technologie. Infrarood hairtools werken een stuk sneller dan je normale, vertrouwde krultang waardoor je je haar minder lang blootstelt aan hoge temperaturen. Beter voor je haar, plus jij kunt 10 minuten langer uitslapen ‘s ochtends: win-win!

Tekst: Anna van der Griend