Iris Poldervaart

Hot Now: hair strobing

13 mei 2016

Over the top strobing voor je gezicht mag dan helemaal over and done zijn, hair strobing is hot en belooft voorlopig nergens heen te gaan. En dat is maar goed ook, want wij zijn groot fan van deze haarkleurtechniek. The Color’s Creative Director Floor Mulder legt uit waarom.

Inderdaad, na facial strobing is nu ook hair strobing een ding. Toegegeven, het idee achter deze techniek is niet helemaal nieuw. Strategisch geplaatste highlights waren al eerder een belangrijk onderdeel van de hair contouring trend. Maar waar de contouring techniek gebaseerd is op het highlighten van kleine plukjes haar, draait het bij strobing helemaal om het oplichten van bredere stroken haar, vaak door middel van een zogenaamde freehand (uit de losse pols) techniek.

We weten wat je denkt: wat maakt hair strobing nou zo anders dan de standaard highlights zoals we die al jaren kennen? Het belangrijkste verschil is dat bij hair strobing de plaatsing van de lichtere plukken helemaal wordt afgestemd op jouw gezichtsvorm. Net als bij de ‘make-up versie’ worden bij hair strobing de lichtere stukken precies daar geplaatst waar het licht je haar raakt, om zo een natuurlijk effect na te bootsen.

Net als bij hair contouring, zijn er ook bij hair strobing bepaalde trucjes die je kapper toe kan passen om jouw sterke punten optimaal naar voren te halen. Celebs als Gigi Hadid en Cara Delevingne zijn tenslotte niet voor niets fan van deze techniek. Wil je weten wat het best werkt voor jouw gezichtsvorm? Dan heeft Floor de volgende tips voor je:

Als het om gezichtsvorm gaat, kent de beauty industrie één motto: ovaal is ideaal. Visagisten en kappers dus proberen om door middel van make-up, kleuren en kapsels zoveel mogelijk de illusie van een ovaal gezicht proberen te wekken. Wat betekent dit voor jouw gezichtsvorm?

Bij een rond gezicht worden er lichte plukken aangebracht bij de jukbeenderen en de kaak.

Bij een diamantvormig gezicht worden er lichte plukken aangebracht bij de slapen.

Bij een vierkant gezicht worden er lichte plukken aangebracht bij de kaak en slapen.

Weet je dat ook weer voor je volgende salonbezoek!

Tekst: Anna van der Griend i.s.m. The Color’s Creative Director Floor Mulder

Categorieën