Iris Poldervaart

Hair dusting is de manier om lang haar gezond te houden

25 januari 2017

Huil je een beetje van binnen elke keer dat je haar bijgepunt moet worden? Dan ga jij heel blij worden van hair dusting, let maar eens op.

Iedereen heeft wel eens last van gespleten puntjes. Hoe goed je je haar ook verzorgt, er is geen ontkomen aan. Het slechte nieuws is dat je gespleten punten nooit “heel” kunt maken. Met de juiste maskers, conditioners en serums kun je ervoor zorgen dat de puntjes er gladder en dus gezonder uitzien, maar die oplossing is puur slecht tijdelijk en puur optisch. Kapot blijf kapot. Dat betekent dat de enige manier om van gespleten punten af te komen toch echt een knipbeurt is. En dat is natuurlijk best zonde als je je haar wil laten groeien. De oplossing: hair dusting.

Hair dusting how to

Met de hair dusting techniek knip je wel de gespleten puntjes weg, zonder dat je haar lengte verliest. Hoe dan? De techniek lijkt eigenlijk best op de manier waarop je pluisjes en pillen van kleding verwijdert. Dat werkt zo: kam het haar glad en trek het strak naar beneden. Als het goed is zullen er wat losse haartjes uitsteken. Dit is het haar waar je vanaf wil; de gespleten punten. Leg de schaar plat op de lengtes van het haar en knip zo de puntjes af. Zo knip je dus alleen het gedeelte van je haar af dat echt niet meer te redden is. Kleine kanttekening: het is een behoorlijk tijdrovend klusje. Mocht je een hair dusting behandeling willen, overleg dit dan van tevoren met je kapper. Die weet precies of de techniek geschikt is voor jou haar en hoeveel tijd ervoor ingepland moet worden.

Floor Mulder, Creative Director bij The Color, is al langer fan van deze techniek en geeft wat handige tips:

“Hair dusting werkt goed voor mensen met die hun haar op één lengte dragen, dus niet in laagjes. Het is heel handig als je je haar gezond wil houden maar niet teveel van de lengte af wil halen. Je moet het alleen niet zien als vervanging voor een ‘echte’ knipbeurt, want als je het te vaak doet kan het haar wat dunner worden. Plus, ga áltijd naar een goede kapper want één verkeerde knip en je hele haar is weg.”

Sal Salcedo, de haarstylist die ervoor zorgde dat deze techniek de afgelopen week viral ging, doet het nog eens voor:

En, zou jij hair dusting uitproberen als oplossing om je haar lang en gezond te houden? Stuur vooral een WhatsApp bericht naar één van de salons voor meer informatie. 

Beeld: Vogue