Iris Poldervaart

Hair chalk | how to video

10 mei 2016

Als je een beetje gevoelig bent voor haartrends begint het bij jou ongetwijfeld ook te kriebelen wanneer je elke zomer weer talloze rainbow hair looks voorbij ziet komen. Van pastel tot echt-alle-kleuren-van-de-regenboog-lokken en alles ertussenin, het festivalseizoen is het uitgelezen moment om te experimenteren met verschillende haarkleuren. Minder leuk: de verbaasde of zelfs afkeurende blikken van collega’s als je op maandag met een my little pony-kapsel op kantoor verschijnt. De oplossing: hair chalk, een super simpele manier om je haar tijdelijk een ander kleurtje te geven. Denk haarmascara, maar dan wél mooi. Wij laten je zien hoe je zelf vloeibare hair chalk gebruikt voor de ultieme colorful festival look.

Stap 1: Vloeibare hair chalk, zoals die van L’Oréal Professionnel (€17,50), breng je net als haarverf aan op droog haar met een kwastje of sponsje. Tenzij je meteen voor een all over tie-dye look gaat is het verstandig om je kleren te beschermen door een handdoek over je schouders te leggen.

Stap 2: Laat de hair chalk 2 à 3 minuten drogen en borstel daarna je haar goed door. Dit brengt de flexibiliteit terug in je haar en zorgt ervoor dat het op een mooie, natuurlijke manier valt.

Stap 3: Fixeer de haarkleur met een sterke haarspray. Zo blijft de chalk goed in je haar zitten en geeft de kleur niet af op je kleding.

Stap 4: Festival time! Vloeibare hair chalk was je uit met shampoo en overleeft een beetje water dus zonder problemen. Geen paniek dus, als je dag opeens verstoord wordt door een typisch Hollands buitje. Krijg je de chalk er niet in één wasbeurt uit? Gebruik dan voordat aan de slag gaat met shampoo een haarolie. Works like a charm!

In deze tutorial zie je hoe The Chair’s Jeffrey een multi-colored faded look maakt met hair chalk.

Expert tip

Vind je geen hair chalk in de kleur die je zoekt? Tijd voor een DIY project! Voor hetzelfde effect kun je namelijk ook een goed gepigmenteerde oogschaduw gebruiken. Hoe je dat doet, zie je hier:

Tekst: Anna van der Griend
Beeld: Pinterest, The Chair