Iris Poldervaart

Haaruitval

27 januari 2015

Je herkent het helaas vast wel: haaruitval. Zó zonde! Gelukkig hebben we gemiddeld tussen de 100.000 en 150.000 haren op ons hoofd, maar zoals je vorige week kon lezen in de Tuesday Tips & Tricks blijft een haarzakje niet oneindig een nieuwe haar produceren. De tips van The Chair Professional Sanjay komen dus als geroepen!

Net zoals voor haargroei, geldt ook voor haaruitval dat het erfelijk bepaald is. De één heeft er nou eenmaal meer last van dan de ander. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om haaruitval te verminderen en zo lang mogelijk van je haar te genieten!

1. Zorg voor zo min mogelijk stress en spanning en neem voldoende rust.

2. Zorg dat je voldoende eiwitten en vitaminen binnenkrijgt. Alles begint natuurlijk bij een goede basis!

3. Voeg cayennepeper toe aan je dieet. In cayennepeper zit veel capsicum, een stofje dat bloed naar de hoofdhuid trekt. Capsicum helpt ook bij het vrijkomen van histamine, dat de haargroei stimuleert.

4. Gebruik shampoos die ervoor zorgen dat het collageen soepel blijft. In de hoofdhuid zit collageen. Naarmate we ouder worden , wordt collageen steeds ‘harder’ wat leidt tot het afsterven van de haarzakjes.

5. Het kan erg leuk zijn en ideaal voor een bad hair day, maar draag niet te vaak hoedjes of petjes. Je hoofdhuid krijgt hierdoor te weinig zuurstof, wat ook kan leiden tot afsterving van de haarzakjes.

6. Kijk uit met blonderen en permanent straighten van het haar, helemaal als je het zelf doet! Als dit verkeerd gaat kan je hoofdhuid namelijk verbranden waardoor, inderdaad, de haarzakjes afsterven.

7. Als je veel producten gebruikt voor het in model brengen van je haar, spoel je haar dan voor het slapen gaan goed uit. Zo verstikt je hoofdhuid minder snel.

8. Ook tegen haaruitval is de massagespin een must have! Hiermee stimuleer je de hoofdhuid.

9. Mocht je haar toch nog blijven uitvallen, kan je een aminexilkuur doen. Dit versterkt het haar en zorgt er voor dat het haar tot 7 keer langer meegaat. Helaas komen op blijvend kale plekjes geen nieuwe haren meer, maar waar haar zit, daar wordt het voller en dikker.

 

 

Tekst: Sanjay Ramcharan & Rosanne Brakelé

 

Categorieën