Iris Poldervaart

Zo haal je alles uit je haarspray

16 februari 2016

Haarspray wordt nog wel eens gezien als een product met een twijfelachtige reputatie. In de jaren ‘80 konden vrouwen niet zonder maar in de decennia daarna heeft het product flink aan populariteit verloren. Onterecht, want het is echt heel handig – zelfs als je geen getoupeerde coupe ambieert. De haarsprays die tegenwoordig verkocht worden lijken qua formule weinig op de harde, plakkerige sprays die back in the day gebruikt werden om bigger than big hair te creëren. Als er één product in je badkamerkastje multifunctioneel is, dan is het wel haarspray. Je kunt het gebruiken om je haar op z’n plek te houden, je haar glans te geven, als bescherming bij het gebruik van hete stylingtools én als bescherming tegen UV-stralen. Maar om alles uit je haarspray te halen, moet je wel weten hoe je het gebruikt. Dit zijn de 5 dingen die je moet weten.

  1. Kies bewust

Haarspray voor gekleurd haar, krullen, de gevoelige hoofdhuid… Er zijn tegenwoordig eindeloos veel verschillende soorten haarspray te koop. Alleen door de spray te kiezen die het beste bij jouw haartype past, weet je zeker dat je het gewenste effect zal bereiken. Ben je het spoor helemaal bijster? Vraag dan je kapper om hulp; die weet precies welke producten jouw haar kan gebruiken.

2. Hou afstand

Goede haarsprays zorgen ervoor dat je haar niet aan elkaar blijft plakken, mits je de spuit op tenminste 30 centimeter afstand van je hoofd houdt en constant op een andere plek sprayt. Toch last van ‘stokjes haar’? Grote kans dat je of goedkope haarspray gebruikt, of de bus niet ver genoeg van je haar houdt.

3. Shake it

Wil je graag meer volume in je haar? Dat doe je zo: hou je hoofd ondersteboven eens schud even flink met je haar. Hou je hoofd weer rechtop en spray, lok voor lok, een beetje haarspray aan de onderkant van het plukje. Laat elke lok goed drogen voordat je doorgaat met de volgende.

4. Spray and spray again

Een veelvoorkomend probleem bij ladies die een krultang gebruiken is dat de krullen vaak binnen een paar uur totaal uitgezakt en soms zelfs helemaal verdwenen zijn. Klinkt bekend? Haarspray is je redding. Gebruik haarspray niet alleen na, maar ook voor het krullen door het over je gehele haar te sprayen. Wacht vervolgens met het uitborstelen van de krullen tot het haar afgekoeld is en de haarspray opgedroogd.

5. Tem je frizz

Last van kleine pluishaartjes bovenop je hoofd? Spray een beetje haarspray op je handen en wrijf die zacht over je hoofd vanaf de aanzet richting de punten van je haar. Super smooth!

 

Tekst: Anna van der Griend

 

Categorieën