Esmee Ames

Haarmousse test: Drogisterij versus professioneel

31 mei 2018

Iedere ochtend halen wij onze favoriete haarmousse tevoorschijn om ons haar te voorzien van maximaal volume. Door de mousse gelijkmatig door je haar te verdelen en het daarna in model te brengen met een ronde borstel en föhn heb je snel en gemakkelijk een volumineus kapsel. Verschillende merken hebben een breed assortiment aan haarmousse. Maar welke mousse is nou het beste voor jouw haartype? En wat is nou het verschil tussen de goedkope en duurdere varianten? Het aanbod is eindeloos, en wij begrijpen maar al te goed dat het soms moeilijk is om te weten welke mousse het beste werkt voor jouw haar. Heb jij ooit het verschil getest tussen drogisterij en professionele mousse? Wij wel! 

Drogisterij VS professionele haarmousse

Bij de drogisterij kochten wij een willekeurige mousse. Daarnaast gebruikten wij de professionele EVO Whip It Good Styling Mousse. In een doorzichtig glas brachten wij deze mousse van twee verschillende merken aan en lieten de camera vijftien minuten lang draaien. In deze video laten we je het resultaat versneld aan je zien in één minuut. Ben jij ook zo benieuwd wat er gebeurt?

Goedkoop is duurkoop. Op dit vlak écht. Geloof je ons niet? Wij zullen het bewijzen in onderstaande video.

Het resultaat

Je ziet in het linker glas de mousse van de drogisterij en in het rechterglas de professionele mousse. Na vijftien minuten blijft er nog een klein laagje schuim over van de drogisterij mousse. Eigenlijk net water. Je kunt je dan ook voorstellen hoe deze haarmousse na een vijftien minuten eigenlijk helemaal uit je haar verdwijnt. Zonde! De professionele mousse lijkt juist alleen maar te groeien en blijft goed intact. Deze mousse heb je toch veel liever in jouw haar? Deze mousse is kwalitatief een stuk beter.

Mocht je twijfelen of je de volgende keer iets meer gaat uitgeven voor een professionele haarmousse: laat deze video het antwoord zijn. Je geeft veel liever je geld uit aan een goede haarmousse dan aan een laagje water, toch? Ben jij ook zo onder de indruk van de EVO Whip it Good haarmousse? Shop hem hier in The Color Shop!

En mocht je het nu nog steeds niet geloven: probeer dit experiment thuis! En wij beloven je, het resultaat zal exact hetzelfde zijn!

Abonneer je nu gratis op het Youtube kanaal van The Color voor meer inspirerende content.