Anna van der Griend

Trendgids: dit zijn de haaraccessoires van deze zomer

25 juni 2018

Als je het ons vraagt, zijn haaraccessoires een onderschat fenomeen. Er zijn namelijk veel meer redenen om speldjes, elastiekjes en linten te dragen dan je denkt. De ultieme redding op zo’n dag dat je haar niet meewerkt? Jazeker! De ideale manier om een saaie outfit op te leuken wanneer je alweer veel te lang inspiratieloos voor je kledingkast staat? Absoluut!

Gelukkig zijn we niet de enigen die er zo over denken. We zien haaraccessoires niet alleen steeds meer op de catwalk en op de rode loper, maar ook op social media. En dat is mooi, want dat betekent dat je voor een mooi sjaaltje of coole scrunchie tegenwoordig ook gewoon terecht kunt bij winkels die niet het einde van je bankrekening betekenen. Sterker nog; met een beetje creativiteit en knutsel skills kun je ook gewoon zelf aan de slag om zo je eigen unieke accessoires te creëren. Benieuwd met welke haaraccessoires je helemaal goed zit dit seizoen? Wij verzamelden de belangrijkste trends in een handige trendgids. Wat is jouw favoriet?

Haaraccessoires: de trends van zomer 2018

De barrette

Nee, geen baret (hoewel we daar ook dol op zijn). Een barrette is een speld die je vastklikt in je haar. In het verleden zagen we deze speld veel in strakke geometrische vormen, en dan vooral ter versiering van een half updo. Deze zomer is de barrette iets minder minimalistisch; tijdens de spring/summer 2018 show van Versace zagen we gouden uitvoeringen met – hoe kan het ook anders – het welbekende Versace logo.

Gezien bij Versace, Dolce & Gabbana

De scrunchie

We tipten de scrunchie al eerder dit jaar. Terug naar de jaren ‘90, maar dan net even anders. De scrunchies die we dit voorjaar zien zijn net iets chiquer en minder kinderlijk dan de versies die we kennen van vroeger. Zo zijn het vooral de fluwelen varianten in klassieke kleuren als okergeel en bordeauxrood die het goed doen. Mocht je toch liever voor een pasteltintje gaan, dan is dat natuurlijk ook helemaal zomerproof. 

Gezien bij: Mansur Gavriel, Gigi Hadid, Hailey Baldwin

De head wrap

Je haar beschermen in stijl doe je deze zomer met een head wrap, en dan het liefst een variant in een vrolijke print. De tulbanden en head wraps die we op de catwalk zaken hebben roots in Afrika en het Midden-Oosten, maar doen ook erg denken aan de retro jaren ‘70 looks van sterren als Sophia Loren en Elizabeth Taylor. Deze zomer lig je dus helemaal old school glamorous aan het zwembad.

Gezien bij: Derek Lam, Marc Jacobs

Het lint

Het blijft ieder seizoen een terugkerende trend: de lage paardenstaart met een lint of strik erom. Simpel maar effectief, want het staat net even leuker dan een simpel elastiekje. Waar we in de herfst en winter vaak een zwarte fluwelen versie zien, gaan we deze zomer ook voor lichtere versies, en dat het liefst ook nog eens met een flink designer logo erop.   

Gezien bij: Influencers zoals Queen of Jet Lags, Bora Aksu, op de rode loper

 

Beeld: Pinterest, The Color

 

Categorieën