Iris Poldervaart

Hoe kan je het best je haar laten groeien?

20 januari 2015

Als je je haar lang wil laten groeien, komen de meesten van ons op een gegeven moment op een punt dat je coupe er dun en piekerig uitziet, zonder uitzicht op verbetering van haarconditie. Gelukkig heeft onze The Chair Professional Sanjay dé tips en tricks om je haar op een gezonde manier te laten groeien, om het mooiste resultaat te bereiken. Wel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat lang haar helaas niet voor iedereen is weggelegd.

Haargroei is genetisch en hormonaal bepaald. Op een gegeven moment is een haar uitgegroeid en valt uit. Na een rustpauze produceert de wortel dan een nieuwe haar, maximaal twaalf keer tijdens je leven. Juist daarom is het belangrijk je haar zo goed mogelijk te verzorgen. Daarvoor zijn de volgende tips:

1. Ga eens in de drie à vier maanden naar de kapper om er ongeveer 1 cm. vanaf te laten knippen. Alle haren die gespleten zijn, ook al is het maar een klein beetje, zullen verder omhoog splijten en zo beschadig je de hele haar. Je haar groeit ongeveer 12 tot 15 cm. per jaar, dus wees niet bang voor die paar centimetertjes bijpunten per jaar!

2. Als je naar de kapper gaat om die centimeter eraf te laten knippen, laat je haar dan niet in een punt knippen. Als je het dan langer laat groeien, wordt die punt sliertig.

3. Was je haar maximaal twee keer per week met shampoo. Voel je je daar niet prettig bij en wil je vaker met je hoofd onder de douche? Spoel je haar dan met lauwwarm water. Conditioner mag je wél meer dan twee keer per week gebruiken. Naspoelen met ijskoud water zorgt voor heel veel glans.

4. Gebruik als extra verzorging één keer per week een haarmasker.

5. Als je een stijltang, krultang of föhn gebruikt, gebruik dan eerst een hitte beschermend product, zoals een blow dry lotion of een serum. Ook het soort tang dat je gebruikt is belangrijk.

6. Zorg voor voldoende vitamine B; dit bevordert de haargroei. En dat niet alleen, je krijgt er ook sterkere nagels van en een glanzende huid!

7. Deze is fijn: masseren van je hoofdhuid, dit stimuleert de haarzakjes om je haar te laten groeien.

8. Zorg dat je niet teveel stress hebt. Stress zorgt voor haaruitval.

Weten wat je nog meer tegen haaruitval kan doen? Lees het volgende week in de Tuesday Tips & Tricks van Sanjay!

 

The Chair adviseert:

philips HP8372:00 straightener

Aveda smooth infusion prep styler

hoofdmassage spin

Wella Professionals – Enrich Moisturizing Treatment € 10,07

Philips – Straightener HP8372/00 MoistureProtect-technology € 84,99

Aveda – Smooth Infusion Style-Prep € 29,50

Massagespin € 6,95

 

(Tekst: Sanjay Ramcharan & Rosanne Brakelé)

 

Categorieën