Iris Poldervaart

Haar contouren: alles wat je moet weten

25 januari 2016

Dacht je net gewend te zijn aan ‘gewoon’ contouren, moeten we opeens massaal aan het haar contouren. Pardon?

Contouren met make-up is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wat begon met een make-up in process-selfie van Kim Kardashian is inmiddels onderdeel van de dagelijkse make-up routine van beauty junkies everywhere. Het idee is simpel: met een beetje make-up op je jukbeenderen, neusbrug, kaaklijn en voorhoofd benadruk je de punten in je gezicht waar je blij mee bent en ‘verberg’ je de features waar je zelf minder graag tegenaan kijkt. Haar contouren werkt volgens hetzelfde principe, alleen kun je je make-up kwasten even laten liggen en kies je in plaats daarvan voor wat effectief geplaatste high- en lowlights. Een slimme optische illusie dus. 

Het principe simpel: je zet de lichtste kleur op het deel van je haar waar je de aandacht naar toe wil trekken. De donkere tinten gebruik je juist om schaduwen te creëren en volume te verkleinen.

Heb je een rond of breed gezicht dat je langer wil laten lijken? Vraag je colorist dan om je haaraanzet lichter te kleuren en vanaf je oren tot de punten een donkerdere kleur te gebruiken.

Heb je een lang gezicht dat van jou wel wat breder mag lijken? Kies dan voor highlights rond je kaaklijn.

Heb je een driehoekig gezicht en wil je dat iets ronder doen ogen? Je kunt de bovenkant van je hoofd optisch versmallen door de bovenkant van je haar donkerder te kleuren en het haar vanaf je kaaklijn te highlighten.

 

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën