Iris Poldervaart

Dirty hair hacks: zo hoef je je haar niet te wassen na het sporten

25 december 2018

Jezelf  ‘s ochtends vroeg naar de sportschool slepen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Net als je eenmaal in die adrenaline flow zit is het vaak alweer tijd om je spullen te pakken en naar je werk te gaan. En als er dan ook nog eens een hele shampoo- en föhn-sessie aan te pas moet komen hou je al helemaal nauwelijks tijd over om daadwerkelijk te sporten. Maar om nou met vette of natte lokken op kantoor te verschijnen, dat is ook weer zoiets. Wij hebben dan ook goed nieuws voor je: het kan allemaal veel makkelijker. Je haar wassen nadat je gesport hebt hoeft namelijk helemaal niet per se. Met deze 5 dirty hair hacks hoef je je haar niet meer iedere keer te wassen nadat je naar de sportschool bent geweest.

Ja, het is mogelijk om met geweldig haar de sportschool te verlaten, en de oplossing is niet ‘droogshampoo’. Niet altijd, in ieder geval.

Gebruik droogshampoo vóór je workout.

Oké, we zeiden dat droogshampoo niet altijd de oplossing is. En dat menen we, maar dat betekent niet dat we droogshampoo helemaal uit ons leven (en onze sporttas) bannen. We zouden niet durven. Droogshampoo is natuurlijk een nogal voor de hand liggende optie wanneer je een wasbeurt nog een dagje langer wilt uitstellen, maar wat deze hack net even anders maakt is dat je shampoo niet na, maar vóór je workout gebruikt. Omdat droogshampoo alleen werkt op droog haar, heeft het niet veel zin om het te gebruiken wanneer je hoofdhuid en aanzet van je haar zweterig zijn (ja sorry, we zeggen het maar gewoon). Door droogshampoo te gebruiken voordat je naar de sportschool gaat, zal het product het overtollige vuil en olie opnemen terwijl je loopt te zweten. Zo is je haar na afloop van je workout dus een stuk minder vies.

Style je haar terwijl je aan het sporten bent.

Nee, we vragen je niet de perfecte updo te creëren terwijl je je longen uit je lijf rent op de loopband. Door je haar voor je workout (of zelfs al de avond van tevoren) in te vlechten, creëer je zonder enige moeite de mooiste golven in je haar. Verdeel je haar in twee vlechten (bijvoorbeeld Dutch braids) en spray hier wat salt spray op. Haal deze vlechten na je training, wanneer je haar weer droog is, los. Voilà: effortless waves – letterlijk.

Ga voor de wetlook

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar juist wanneer je je haar niet nat wilt maken kun je prima voor een wetlook gaan. Het enige dat je nodig hebt is wat conditioner en serum. Zo houd je de illusie van een fris gewassen kapsel de hele dag in stand.

Gebruik haaraccessoires om de aandacht af te leiden

Wanneer je een leuke kleurrijke haarband in hebt (onder andere gespot bij Gucci) zal het niemand opvallen dat je haar verre van schoon is. Hetzelfde geldt voor andere accessoires. Door een staart te versieren met een overdaad aan elastiekjes en speldjes hou je niet alleen eigenwijze plukjes op hun plek, maar leid je ook nog eens op heel subtiele wijze de aandacht af van het feit dat je lokken eigenlijk best wel eh… plakkerig zijn.

Omarm de natuurlijke textuur van je haar

Zweet en luchtvochtigheid zijn natuurlijk funest voor gestyled haar (frizz feest!). De oplossing: style je haar gewoon niet. Ja echt, zo simpel is het. Het omarmen van de natuurlijke textuur van je haar is momenteel enorm trending – vraag het maar eens na bij ‘s werelds grootste haarstylisten. Als je een beetje begrijpt wat je haar nou eigenlijk doet (krullen, golven, you name it) is het een stuk makkelijker om het juiste product te vinden dat de natuurlijke textuur van je haar benadrukt, niet onderdrukt.

Wij zijn benieuwd: wat zijn jouw beste dirty hair hacks?