Iris Poldervaart

De perfecte pony bij jouw gezichtsvorm

25 augustus 2015

Als er één kapsel is dat elk seizoen kan is het wel de pony. Toch is voor veel vrouwen het laten knippen van een pony een grote stap die lang niet iedereen durft te zetten. Het kan je look tenslotte in één keer totaal transformeren, for better or for worse. Niet zo gek dus, dat je voordat je rigoureus de schaar in je haar laat zetten zeker wilt weten dat je thuiskomt met een geslaagde hairdo. Om je hierbij de helpen vertelt The Color je welke pony bij jouw gezichtsvorm past. Read and learn!

Een rond gezicht

Ben je bang dat een pony jouw ronde gezicht nog voller laat lijken? Geen nood! Ook jij kunt een pony rocken. Waag je niet aan korte, rechte pony’s; die benadrukken de ronde vorm van je gezicht. Ga in plaats daarvan voor een schuin model met lange lagen. Dit verlengt je gezicht en creëert een wat scherpere kaaklijn.

Een vierkant gezicht 

 

Heb jij een recht, vierkant gezicht? Kies dan voor een pony die net over je wenkbrauwen valt en aan de rand van je gezicht iets langer wordt. Hiermee laat je de harde, rechte lijnen van je gezicht zachter lijken en creëer je als het ware een omlijsting voor je gezicht. En waarom zou je je gezicht niet als kunstwerk zien?

Een driehoekig gezicht

 

Ben jij gezegd met een sterke kaaklijn en heb je daarbij ook nog eens een smal voorhoofd? Dan heb jij een driehoekige gezichtsvorm. Net als mensen met een vierkant gezicht zal een pony die net iets langer wordt aan de zijkanten van je gezicht jou prachtig staan. Hiermee zal jouw voorhoofd namelijk iets breder lijken, waardoor de nadruk minder op je kaaklijn ligt.

Een hartvormig gezicht

 

Een hartvormig gezicht is eigenlijk precies het tegenovergestelde van een driehoekig gezicht; als je een hartvormig gezicht hebt, heb je een breder voorhoofd en een smallere kaaklijn. Je laat je voorhoofd smaller ogen door te kiezen voor een pony die de lengte van je gezicht accentueert. Een zijpony is dan ook perfect geschikt voor jou. Een model met lange lagen zal je gezicht mooi omlijsten.

Een ovaal gezicht 

Heb jij een ovaal gezicht? Lucky you! Met jouw gezichtsvorm kun je eigenlijk elke pony hebben. Ideaal als je avontuurlijk ingesteld bent en niet bang bent om te experimenteren met je haar. Ga bijvoorbeeld voor hét kapsel van dit najaar: een blunt cut fringe tot net over je wenkbrauwen. 

Bonus: de foolproof pony voor elke gezichtsvorm

 

Weet je niet helemaal zeker welke gezichtsvorm je hebt en wil je toch een pony die sowieso bij jouw gezicht past? Dan is de hartvormige pony het model voor jou. Deze pony valt net boven je ogen en volgt de vorm van je wenkbrauwen; iets langer aan de zijkanten van je hoofd en in het midden net boven je neus en iets korter boven je wenkbrauwen.

Tekst: Anna van der Griend

 

Categorieën