Anna van der Griend

Color correction: dit is wat een Color Specialist kan doen

12 juli 2018

Als wij zeggen dat het ontzettend belangrijk is om je haar te laten kleuren door een professionele Color Specialist, dan lijkt het misschien alsof we een beetje bevooroordeeld zijn. Toch weten onze teams als geen ander wat er mis kan gaan als je jouw haar laat kleuren door iemand er eigenlijk niet veel verstand van heeft. Of – nog erger! – wanneer je zelf aan de slag gaat met een pakje van de drogisterij. Kleuren kunnen totaal anders uitpakken dan je in gedachten had, en dat is niet altijd even makkelijk om op te lossen. Een goede color correction kan dan ook een flinke klus zijn.

Deze week hielp Color Specialist Arnolda (Bilderdijkstraat) haar klant aan een frisse blonde color melt. De dame in kwestie had haar lokken zelf blond geverfd, maar de kleur was een stuk warmer geworden dan de bedoeling was. Ook een Color Specialist van Wou wist een mislukte kleurpoging om te toveren tot een prachtige, draagbare kleur. Haar klant had haar haar laten kleuren bij een andere kapper en kreeg zwart in plaats van bruin. Bij de tweede kapper waar ze naartoe ging om de kleur te herstellen, liep ze de deur uit met oranje haar met groene gloed, plus nog steeds de hardnekkige zwarte punten. Romy zorgde ervoor dat de klant weer zonder oranje haar over straat kan. Ze geeft aan: “dood haar maak je niet levend, maar wel wearable”.

Ook als je vorige kleurbehandeling géén drama was, maar je gewoon een keer iets anders wil, kun je bij ons terecht. Dat bewijzen onderstaande looks wel.

Color correction en meer: dit zijn de beste transformaties van de week

Heb je voldoende inspiratie opgedaan? Maak dan meteen een afspraak bij een salon bij jou in de buurt!

Beeld: The Color salons

Categorieën