Iris Poldervaart

Zo combineer je jouw bril en kapsel

19 februari 2016

Of je je bril nou sporadisch draagt of zo goed als blind bent zonder, één ding mag duidelijk zijn: met zo’n prominent accessoire op je neus is het zeker geen slecht idee om je eens goed te kijken of je bril en je kapsel eigenlijk wel goed bij elkaar passen. Zeker wanneer je bril een nieuwe toevoeging aan je outfit is kan het even wennen zijn. Geen idee waar je inspiratie vandaan moet halen? The Chair verzamelde de beste tips en looks om je bril en kapsel te combineren.  

Make the cut

Breng altijd je bril mee naar je kappersafspraak, ook als je een part-time brildrager bent. Zeker wanneer je kort haar hebt is het voor de kapper heel belangrijk om te kunnen zien hoe het haar ter hoogte van je oren valt. Daar kunnen de pootjes van je bril namelijk nog wel eens door je haar heen uitsteken. Een goede kapper weet precies waar in hun kapsel dames met bril volume het meest kunnen gebruiken.

Fringe benefits

Proportie en balans zijn de key words, zowel bij de kapper als bij de at home styling van je haar. Je bril bedekt al een behoorlijk deel van je gezicht, dus het is belangrijk dat je jezelf niet ook nog eens verstopt achter je haar. Heb je je zinnen gezet op een pony? Kan gewoon, maar zorg er wel voor dat de kapper deze droog knipt zodat je direct ziet hoe lang je haar valt. Een ideale pony valt net op de bovenrand van je montuur. Fan van de look van bril-met-pony-icoon Zooey Deschanel? Terecht! Een rechte pony kan je gezicht een jongere en zachtere uitstraling geven. Wanneer je bang bent dat een rechte pony te overheersend is in combinatie met je bril kun je ook kiezen voor een schuine pony die naar de zijkant van je gezicht valt. Deze werkt bij bijna elke gezichtsvorm én bij bijna elke bril. Win-win dus.  

Color me brilliant

Of je je haarkleur nou afstemt op het montuur van je bril of vice versa, het kiezen van kleuren die bij elkaar passen is een kunst op zich. Hoewel het verstandig is om weg van te blijven van tinten die te monochroom zijn, kun je de kleuren van je haar en je bril prima met elkaar matchen. Hou deze simpele regel in gedachten: licht haar staat mooi bij lichtere monturen, terwijl donker haar en wat zwaardere, donkerdere monturen juist prima samengaan.

Instant chic

De hoge knot en half bun zijn sowieso al blijvende trends, maar zeker voor dames met bril zijn dit dé kapsels waarmee je binnen een handomdraai van slouchy naar chic gaat. Daarnaast kan het nooit kwaad om met de scheiding van je haar te experimenteren; wat werkt zonder bril hoeft niet per se een succes te zijn met bril, en soms kan een verandering van een midden- naar een zijscheiding een complete transformatie betekenen.

En onthoud: regels zijn er om te breken. Wanneer je in de spiegel kijkt en blij wordt van wat je ziet, maakt het niet uit of je haarkleur en bril op papier niet bij elkaar passen. You do you!

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën