Iris Poldervaart

Dit jaar maken we een statement met boyish cuts

18 juni 2018

De korte bob, de pixie, de crop, en zelfs de buzz cut; we hebben de afgelopen jaren flink wat korte kapsels langs zien komen. Celebrity’s als Katy Perry en Cara Delevingne zetten de schaar in hun lange lokken en waagden zich allemaal aan coole boyish cuts. Ze zijn niet de enigen. Ook buiten Hollywood kiezen steeds meer vrouwen voor kortere kapsels.

Een goede voorbereiding

Wij zijn fan, al geven we direct toe dat zo’n androgyne coupe wat lef vereist – én een kapper bij wie jij je 100% op je gemak voelt. Zogeheten kapperstrauma’s zijn geen pretje, maar zijn prima te voorkomen wanneer je goed voorbereid de salon in loopt. Zorg dat je van te voren een duidelijk beeld voor ogen hebt, neem foto’s mee van het kapsel waar je voor gaat, maar sta ook zeker open voor advies van jouw stylist. Want zelfs met een heel Pinterest bord vol inspiratie is het soms moeilijk in te schatten hoe zo’n korte coupe bij jou zal uitpakken. Dat klinkt spannend, maar wanneer je bovenstaande voorzorgsmaatregelen in acht neem gaat het helemaal goed komen.

Statement hair

Wat blijkt; in 2018 vragen steeds meer vrouwen om boyish cuts. Niet alleen omdat het mooi is, of praktisch, maar ook omdat je er een verhaal mee vertelt. Het afknippen van (een groot deel van) je haar heeft een bevrijdend effect. Het zorgt ervoor dat je uit je comfort zone gepusht wordt en het leert je om op een andere manier naar jezelf te kijken. Daar heeft het huidige sociale en politieke klimaat natuurlijk ook het één en ander mee te maken; we willen niet langer massaal voldoen aan het traditionele schoonheidsideaal, maar kiezen liever voor een look die individualiteit uitstraalt. Want ja, ook als je meegaat met de trend kun je daar prima je eigen draai aan geven. En hoewel we het hebben over boyish cuts, blijkt uit de populariteit van korte kapsels duidelijk dat we masculiniteit en femininiteit helemaal niet meer zo zwart-wit zien. Een trend waarmee je een statement maakt, dus. Dat het er ontzettend cool uitziet is natuurlijk mooi meegenomen.

Ook mooi: je kunt voor deze coupe gewoon terecht bij The Color. Onze Color Specialists knippen namelijk ook op professioneel niveau. Als je ervoor kiest om voor een boyish cut te gaan, vraag je Color Specialist een goed stylingplan voor je op te zetten. Zo weet je zeker dat je elke dag het beste uit je nieuwe haar haalt.

Boyish cuts: de beste inspiratie.

Beeld: Pinterest, Torben Raun voor The Color

Categorieën