Iris Poldervaart

De blonde buzz cut is het kapsel van het seizoen

13 juli 2017

De show stelen tijdens een Chanel couture show, daar is behoorlijk wat voor nodig. Want zelfs als je de prachtige kleding en adembenemende haar- en make-up looks wegdenkt, is er altijd nog het spectaculaire decor (oh hallo, gigantische replica van de Eiffeltoren). Probeer dat maar eens te overtreffen. Toch lukte het maar liefst drie celebrity’s vorige week in Parijs. En dat deden ze niet met over de top kijk-mij-eens-outfits, maar met een bijna ingetogen blonde buzz cut. De ultra-korte coupe lijkt dan ook het kapsel van het seizoen te worden.

A-list buzz cuts

Toegegeven: de dames in kwestie – Katy Perry, Cara Delevingne en Kristen Stewart – zijn zeker niet de eerste of enige celebrity’s die voor fris gemillimeterd haar gaan. Eerder waagden modellen als Ruth Bell, Kris Gottschalk en Adwoa Aboah zich al aan de blonde buzz cut, en ook actrice Zoë Kravitz liet onlangs haar lange platinablonde vlechten afscheren, met dank aan haarstylist Nikki Nelms en colorist Daniel Moon. Toch zagen we niet eerder zoveel grote sterren op één plek met hetzelfde opvallende – en spraakmakende – kapsel. Tel daar nog eens bij op dat de meeste van deze celebrity’s helemaal zelf (en voor zichzelf) voor de buzz cut gekozen hebben; als je actrices een paar jaar geleden met zulk kort haar zag, was dat 9 van de 10 keer voor een filmrol.

Veranderend schoonheidsideaal

Dat de buzz cut momenteel zo populair is onder sterren is wat ons betreft dan ook een goed teken; het zou zomaar eens kunnen betekenen dat het schoonheidsideaal in Hollywood en omstreken langzaam maar zeker iets breder en diverser wordt. Iets wat we overigens ook al zagen tijdens de afgelopen Victoria’s Secret Fashion Show, waar meer modellen dan ooit tevoren met hun eigen natuurlijke (korte!) haar over de catwalk liepen. En nu maar hopen dat deze trend zich gestaag doorzet.

We zijn benieuwd: zou jij voor een blonde buzz cut gaan? Wij verzamelden de celebrity’s die je al voorgingen ter inspiratie.