Iris Poldervaart

De beige brown haarkleur is allesbehalve basic

16 april 2018

Een hit dit voorjaar: beige brown. Toegegeven, beige als haarkleur klinkt misschien niet super spannend. Toch is het absoluut een tint om te overwegen. Wij leggen je uit waarom.

Jouw perfecte haarkleur

Laten we bij het begin beginnen: de voorbereiding. Het vinden van een haarkleur die bij jou past kan nog best een uitdaging zijn. Er zijn namelijk flink wat factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan wat er mogelijk is met je natuurlijk haarkleur; van pikzwart naar lichtblond zonder je haar te beschadigen? Vergeet het maar. Maar ook dingen als de ondertoon van je huid en de kleur van je ogen spelen een rol. Tel daar nog eens bij op dat sommige kleuren flink wat onderhoud vergen (denk wederom aan lichtblond), iets wat ook niet bij iedereens leven en inkomen past. Je begrijpt: een nieuwe haarkleur kies je niet zomaar.

Gegarandeerd goed

En dat is precies waarom de populariteit van beige tinten goed nieuws is; haarkleuren met deze ondertoon staan zo ongeveer iedereen. In tegenstelling tot veel andere haarkleuren laat beige laat zich namelijk niet gemakkelijk onderverdelen in categorieën als ‘warm’ of ‘koel’. Dat maakt beige een prima match voor bijna alle huidskleuren en ondertonen. Daarnaast vraagt beige brown om een iets minder strikte zilvershampoo-routine dan zeg, violetblond of asbruin. Natuurlijk blijft het belangrijk om je kleur goed te verzorgen met een professionele kleurshampoo en -conditioner, maar met een tint beige brown hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat de kleur binnen een week terugloopt.

Liever blond?

Ben je zelf blondine (al dan niet van nature), en schrik je een beetje van het idee om je haar in het voorjaar donkerder te laten kleuren? Geen paniek: ook met beige blond zit je helemaal goed dit seizoen, vooral in combinatie met de al net zo fantastische soft roots trend. Ideeën genoeg dus!  

Maak jij binnenkort een afspraak voor een beige brown make-over? Stuur direct een appje naar één van de salons voor meer advies en informatie.

Meer beige brown en – blond inspiratie vind je op ons Pinterest board.

Beeld cover: Valentina Vos voor The Color Spring 2018 campagne