Iris Poldervaart

De soft contrasting roots trend: cool en effortless

19 maart 2018

De tijd dat een zichtbare uitgroei not done was hebben we inmiddels ver achter ons gelaten. Een donkere aanzet bij lichter gekleurd haar is inmiddels niet alleen sociaal geaccepteerd, maar zelfs helemaal on trend – mits goed uitgevoerd. Onze favoriete variant van deze look is de nieuwe soft contrasting roots trend.

Lived-in hair

Hoewel we uiteraard groot fan zijn van fris gekleurd haar, is er ook iets te zeggen voor een look die iets meer effortless oogt. Lived-in hair is al een tijdje hot, en ook in 2018 doet een flinke uitgroei het goed. De opvallende look spotten we eind vorig jaar al bij Selena Gomez. Zij viel op de rode loper niet alleen op vanwege haar nieuwe lichtblonde bob, maar ook zeker vanwege de bijbehorende donkere aanzet, die door celebrity hair colorists Nikki Lee en Riawna Capri opzettelijk donker was gehouden.

Low maintenance look

Naast de nonchalante look en feel, heeft de soft contrasting roots trend nog een heel fijne bijkomstigheid: de vereiste onderhoud. Of beter gezegd, het gebrek daaraan; want zolang je de kleur van je haar thuis goed verzorgt met de juiste producten, kun je je kappersbezoek nog best een weekje of twee uitstellen. Voor het bijwerken van de uitgroei hoef je het immers niet te doen. Daar komt nog eens bij dat je lokken niet elke zes weken ontkleurd hoeven te worden, wat natuurlijk stukken beter is voor de kwaliteit van je haar.

Kortom, genoeg redenen om voor soft contrasting roots te gaan dit voorjaar. Ben jij al om? Maak dan direct een afspraak bij een salon bij jou in de buurt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Beeld: Instagram @selenagomez, The Color

Categorie├źn