Emma Wagenaar

Beauty buzz: de haar facial

13 oktober 2015

De professionele blow-dry heeft heeft er een geduchte concurrent bij. Want qua salon treatments is er een new kid in town, namelijk de haar facial. Met dank aan celebrity haargoeroes, die deze luxe behandeling hebben omarmd als de nieuwe wonder treatment voor alle haar issues, wint de haar facial steeds meer terrein. En ook wij zijn fan. De ins & outs…

Er is de haar bizz de laatste tijd steeds meer aandacht voor het feit dat gezond en mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Zo berichtten we vorige week al over de fijnste scalp care producten, een voortvloeisel uit de huidige buzz rondom de haar facial. De haar facial (of hair spa treatment) is een speciale schoonheidsbehandeling voor het haar, waar vooral de hoofdhuid extra aandacht krijgt. Op je hoofdhuid kunnen – ondanks regelmatig wassen – allerlei vuil-, shampoo- en stylingresten blijven zitten. Ook overstyling, te vaak kleuren, hormonale schommelingen en een ongezonde levensstijl kunnen invloed hebben op de conditie van je hoofdhuid.

Maar wat houd zo’n haar facial nou precies in?
Net als bij een gewone facial draait het hier om reinigen, verzorgen en beschermen. “De kapper begint altijd met een analyse van haar en hoofdhuid om vervolgens een op maat gemaakt plan samen te stellen”, legt hair facialist Paola Tolley van Aveda The Hague uit. “In een heerlijke en ontspannende sessie van ongeveer een uur worden haar en hoofdhuid weer volledig opgepept. Natuurlijke oliën, een speciale massage en diepte masker zijn vervolgens de belangrijkste onderdelen van de behandeling.” De actieve ingrediënten en de essentiële vetten voeden en versterken het haar en brengen de hoofdhuid weer in balans. Je haar voelt direct gladder, is glanzender en hoofdhuid issues verminderen sterk, al naar één keer.

Ook thuis kun je – naast het gebruik van speciale scalp care producten – heel wat doen om je hoofdhuid in topconditie te houden. Wij vroegen expert Paola naar haar tips & tricks:

“Verdeel thuis een paar druppels olie op de hoofdhuid en masseer het (min 5 minuten) goed in. Was hierna je haar zoals gewoonlijk.”

“Hoe langer je de scalp oil laat intrekken, hoe beter. Doe het bijvoorbeeld ‘s avonds voor het slapen gaan en leg een handdoek over je kussen.”

“Was je haar niet te vaak. Hierdoor strip je haar en hoofdhuid van haar essentiele oliën en gaan je talgkliertjes in overdrive. Gebruik liever droogshampoo. Het is even volhouden, maar je haar zal uiteindelijk ook echt minder snel vet worden, waardoor dagelijks wassen niet eens meer nodig is.”

“Houd bij het föhnen van je haar de blaasrichting naar beneden richting de punten. Dit voorkomt oververhitting van je hoofdhuid en vermindert pluis.

“Huid en haar houden van warmte. Laat een masker daarom intrekken met een warme handdoek om je hoofd.”

The Chair’s favoriete haar facial behandelingen:

 

Tekst: Emma Wagenaar