Iris Poldervaart

Baby bangs maken een comeback: durf jij het aan?

6 augustus 2018

De meest interessante haartrends zijn die waarvan je niet meteen doorhebt dat het trends zijn. Dat klinkt misschien ietwat tegenstrijdig, maar geloof ons: er zijn een hoop trends die groot zijn in de modewereld zonder dat ze zich direct laten vertalen in het Nederlandse straatbeeld. Trends die er zomaar opeens zijn, zonder dat je ze zag aankomen. Baby bangs, ook wel micro bangs, is zo’n trend.

Ultra kort

Zo schattig en lieflijk als het klinkt op papier, zo stoer en rauw is deze look in de realiteit. Hoewel deze versie van de pony – die een behoorlijk aantal centimeter boven je wenkbrauw eindigt – hier nog geen massale hit lijkt te zijn, loopt in Los Angeles menig cool girl en actrice al met baby bangs en ook op de grote internationale catwalks spotten we dit kapsel regelmatig. Toegegeven, de ultra korte pony is niet voor iedereen weggelegd. Toen Emma Watson eerder dit jaar met baby bangs op de rode loper van een Oscars party verscheen, was niet iedereen onverdeeld fan – om het mild uit te drukken. En ook de pruik met baby bangs die Emma Roberts droeg werd niet door iedereen bejubeld. Er is dan ook behoorlijk wat lef voor nodig om een pony te rocken die tegelijkertijd zo afwezig en toch zo opvallend is. Maar goed, dat kan ook zeker een pluspunt zijn; opvallen doe je namelijk zeker met deze korte pony.

Baby bangs inspiratie

Mocht je het toch overwegen, laat je dan vooral door ons over de streep trekken: onderstaande dames gingen je al voor. Volg jij? 

https://www.instagram.com/p/Bd1bUSalsgW/?taken-by=emmaroberts

Mocht je wel voor een pony willen gaan, maar de mini versie toch wat te gewaagd vinden, dan zijn de onzettend coole curtain bangs misschien meer jouw ding. Uiteraard kun je ook altijd een berichtje naar één van de salons sturen voor advies en inspiratie.

Beeld: Instagram, header: @leighdickson

Categorieën