Anna van der Griend

Curtain bangs: de retro pony die we massaal pinnen

16 juli 2018

Als er één bron is die we kunnen vertrouwen als het om trends gaat, is het Pinterest. Aan de hand van veel gebruikte zoektermen en -resultaten weet het platform altijd feilloos te voorspellen wat we gaan doen, dragen, eten én wat we met ons haar willen. En deze zomer willen we curtain bangs, zo blijkt.

À la Alexa

En eerlijk is eerlijk, we kunnen Pinterest geen ongelijk geven. De haarstijl werd de afgelopen maanden maar liefst 600% vaker opgeslagen dan in de periode daarvoor. Vaak gepinde celebrity’s met curtain bangs zijn bijvoorbeeld Alexa Chung, Kirsten Dunst, January Jones en Georgia May Jagger. Sterker nog, Alexa Chung was tot voor kort zo’n beetje de poster girl als het gaat om de stoere, retro-inspired pony.

Het laten knippen van een pony is een grote stap, die dan ook vaak overwogen maar een stuk minder vaak uitgevoerd wordt. Curtain bangs hebben als groot voordeel dat het een iets minder drastische verandering is dan de “normale” pony; deze stijl groeit vrij snel uit. En mocht je het echt niet meer weten, dan kun je de lokken vaak nog achter je oren schuiven of vastzetten met speldjes.

Goed om te weten

Toch zijn er een paar dingen om rekening mee te houden, mocht je zelf de schaar in je haar willen laten zetten. Curtain bangs werken het beste in steil haar, maar ook prima met golvend haar. Als je echte krullen hebt is de pony iets lastiger te dragen, maar zeker niet onmogelijk. Dat bewees Solange Knowles wel, die de stijl een tijd rockte. Qua styling hoef je eigenlijk minimale moeite te doen; gebruik een salt spray voor extra textuur en föhn je pony iets naar achteren, weg van je gezicht.

Curtain bangs: de inspiratie

Hebben we je al op ideeën gebracht? Onze Color Specialisten kleuren niet alleen, maar kunnen ook ontzettend goed overweg met een schaar. Stuur vooral even een berichtje naar één van onze salons een afspraak of loop gewoon even naar binnen voor advies. Hieronder verzamelden we alvast de beste inspiratie om mee te nemen naar je afspraak.

Beeld: Valentina Vos voor The Color, Pinterest

 

Categorieën