Iris Poldervaart

Hot Now: Aquis Hair Towels

26 augustus 2016

Dat je haar drogen op hoge temperaturen slecht is voor je lokken weten we inmiddels allemaal. Maar net wanneer je denkt goed bezig te zijn door je haar te drogen met een handdoek, lees je dat dat nóg meer schade kan aanrichten dan je toch al zo gevaarlijke föhn. Je haar aan de lucht laten drogen is een optie, maar er zijn ook van die dagen dat je niet met een klamme coupe bij een belangrijke vergadering wil verschijnen. Wat je dan wél kunt doen? Aquis Hair Towels beloven de oplossing te zijn.

“Tender care for your hair”

Allereerst: wat is er zo slecht aan je oude vertrouwde handdoek? De textuur van een gewone handdoek is veel te ruw voor je haar, dat toch al op z’n kwetsbaarst is wanneer het nat is. Je haar ruw droogwrijven met een handdoek zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan en is zo ongeveer het slechtste wat je voor je haar kunt doen. Met alle gevolgen van dien: stug, dof en droog haar met gespleten punten en zelfs afgebroken haren. En dat allemaal door iets wat we bijna allemaal regelmatig doen. Grote kans dat jij deze fout ook maakt dus. Geen nood, want er is een oplossing: je gewone handdoek verruilen door een microvezel handdoek. Zoals Aquis Hair Towels bijvoorbeeld.

Dankzij speciale Aquitex vezels absorberen Aquis Hair Towel het water uit je haar twee keer sneller en beter dan gewone handdoeken. Gevolg: je kunt je haar korter en kouder föhnen. En laat dat nou net even een partij goed zijn voor je haar. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn.

Yay or nay?

Een klein stukje speurwerk op internet wijst uit dat beautybloggers en editors in ieder geval overtuigd zijn van de magische werking van Aquis Hair Towels. Maar wat vinden wij er zelf van? The Color’s Creative Director Floor testte de Aquis Lisse Luxe Hair Turban en Chevron Luxe Hair Towel. Haar bevindingen? “Ik heb het idee dat de Hair Turban mijn haar minder beschadigd dan een gewone handdoek. Daarnaast ziet het er natuurlijk heel tof uit wanneer je met zo’n handdoek om je hoofd uit de douche komt”. Of de Aquis Hair Towels ook echt twee keer zoveel water opnemen als een gewone handdoek, daar is Floor nog niet helemaal over uit. Maar gezonder haar dat minder pluist, dat is ook wat waard.

Voor eer informatie: Aquis.com

Tekst: Anna van der Griend
Beeld: Pinterest

Dit artikel bevat producten die wij hebben ontvangen van een bedrijf.

Categorieën