Emma Wagenaar

7 Expert tips voor een snellere blow-dry

8 december 2015

Een do-it-yourself blow-dry kan challenging zijn: het duurt vaak eeuwen, ‘t vraagt om aardig wat arm-acrobatiek en dankzij de hitte van de föhn sta je binnen no time te zweten. Een sprintje naar de salon is dan wellicht een betere optie. Tenzij je onze expert blow-dry tricks voor thuis ter harte neemt natuurlijk…

1. Post-shower prep
Knijp zodra je je haar hebt gewassen zo veel mogelijk water uit je haar en laat je handdoek zeker zo’n 2 tot 5 minuten om je hoofd gewikkeld zitten. Dit absorbeert veel meer vocht dan je denkt. Hoe natter je haar, hoe minder effectief je stylingproducten zullen zijn.

2. Protect, protect, protect
Zorg dat je – voordat je de power-knop van je föhn indrukt – je lokken altijd beschermt met een thermal-protection product. Ga voor een hitte beschermende hair primer. Deze creëert een weightless, humidity-resistant laagje waardoor je haar sneller droogt, minder gevoelig wordt voor vocht en vuil én je blow-dry langer mooi houdt.

3. Go to the roots
Begin je blow-dry door tijdens het föhnen met je vingers bij de aanzet van je haar te masseren. Doe dit met je föhn op medium snelheid en hitte voor zo’n 5 minuten – afhankelijk van hoe veel volume je wilt creëren – totdat je haar voor ongeveer 50% droog is. Gooi je hoofd op de kop voor een extra volume-boost.

4Take a Break
Krijg je lamme armen? Neem dan even pauze, zet de fohn uit en borstel je haar even door met een paddle brush. Dit zorgt ook direct voor een smoother finish en versnelt het droogproces. Het is dé backstage truck voor een snelle runway blowout.

5. From back to front
Verdeel je haar in secties, borstel de sectie even door en föhn je haar droog terwijl je de pluk van onder lift en losjes om een medium ronde borstel draait (het draaien mag je ook overslaan als dit je te ingewikkeld is). Begin hierbij aan de achterkant van je hoofd en werk naar voren. Verhoog hierbij de snelheid en hitte en föhn altijd met de haargroei mee om frizz te voorkomen. Heb je een pony, droog deze dan wel als eerste. Van te voren een volume spray (verdeelt beter dan een mousse) gebruiken helpt voor een extra long-lasting resultaat.

6. Cool shot
Eindig het drogen van elke sectie met een shot koude lucht. Nadat je alle plukken droog zijn, spray je nog één keer wat volume spray of rootlifter bij de aanzet en blaas je het van onderen droog met koude lucht. Dit fixeert je volume. Heb je haar dat erg snel inzakt? Toupeer de aanzet van elke pluk dan een beetje voor extra versteviging.

7. Get a treatment
Een salon smoothing behandeling, zoals een keratine treatment, helpt super goed bij het verkorten van de droogtijd omdat de haarschacht dan langdurig glad wordt gemaakt. Daarnaast is het het smoothing wonder voor weerbarstige krullen die sowieso niet zo van een föhnsessie houden.

Tekst: Emma Wagenaar