Emma Wagenaar

5 Fav’s: Hollywood kappersmerken

13 augustus 2015

The Chair deelt elke twee weken haar top 5 favoriete producten. Deze keer: de haarmerken van Hollywood kappers.

Stonden ze vroeger vooral achter de schermen; tegenwoordig hebben sommige haarstylisten net zo’n sterrenstatus als hun Hollywood clientèle. En daar hoort natuurlijk ook een eigen haarmerk bij. Ideaal, aangezien een knip- of kleurbeurt van zo’n high-end kapper niet altijd binnen ieders budget valt. Zo heb je die high-end beleving gewoon bij je thuis.
Ander groot voordeel van dit soort exclusieve haarmerken is dat ze puur gericht zijn op werking en ontwikkeld zijn vanuit een specifieke behoefte. Marketing in bijzaak. Waar een mainstream merk ‘verrijkt met honing’ vaak maar 0,001 % honing bevat en vooral veel siliconen, draaien de Hollywood kappersmerken juist om hoge concentraties, pure en natuurlijke ingrediënten, zonder onnodige synthetische toevoegingen. And that we love!

 

The Chair’s 5 favoriete Hollywood kappersmerken:

  1. Oribe

Oribe is het ‘kindje’ van celebrity haarstylist Oribe Canales en twee andere ervaren beauty experts. Oribe is al sinds de jaren ’70 een veel gevraagd celebrity en editorial haarstylist en werkte met grootheden als fotograaf Steven Meisel en make-up artist Fancois Nars, evenals Cindy Crawford en Naomi Campbell. Ook is hij sinds jaar en dag de man achter de lokken van Jennifer Lopez.
Waarom favoriet: het merk combineert technologie uit de skincare-industrie en natuurlijke actieve ingrediënten tot een high-end, treatment-based productlijn. Het creëren van gezond haar vormt hierbij de basis, aangezien volgens Oribe ‘sexy en glamorous gestyled haar immers begint bij gezond haar’. Amen!

  1. Philip B.

Philip B. is één van Hollywoods meest geliefde hair-treatment experts (Charlize Theron, Sandra Bullock en Hale Barry zijn fan). Hij wordt dan ook alom geprezen om zijn vernieuwende benadering van haar, hoofdhuid en skincare behandelingen. Zijn award-winning producten zijn allen op basis van pure botanische ingrediënten met uniek hoge concentraties essentiële oliën.
Waarom favoriet: als je eenmaal ziet en voelt wat pure botanische ingrediënten – zeker in Philip B.’s ongehoorde hoge en actieve concentraties – voor je haar kunnen doen, ben je om. Een weldaad voor haar en vooral hoofdhuid!

  1. Josh Rosebrook

Josh Rosebrook’s producten zijn het geheim achter de glanzende manen en glowing huidjes van Hollywood beauties zoals Mila Kunis, Olivia Wilde, Alicia Silverstone en Ellen DeGeneres. Sinds de opening van zijn eigen salon in L.A. hangt er een enorme buzz rond zijn naam. En dat terwijl het allemaal in zijn eigen keuken met een diy chocolade maskertje begon.
Waarom favoriet: de producten zijn volledig puur en biologisch en zitten boordevol natuurlijke haar en huid boosters. Hij stelt elk product helemaal zelf samen en altijd onder het motto: ‘als het niet direct resultaat geeft, dan doet het nooit iets’.

  1. Christophe Robin

Genie achter de haarkleur van vele A-listers, topmodellen (verantwoordelijk voor de iconische en steeds veranderende looks van Linda Evangelista) en Franse filmsterren is kleurspecialist Christophe Robin. Hij weet het kleuren van haar werkelijk tot een kunstvorm te verheffen. Zijn überchique salon in Parijs is een tachtig vierkante meter tellende fashion spa, geheel gewijd aan haar waar zijn producten bekend staan als de ‘haute couture van haircare’.
Waarom favoriet: zijn milde en natuurlijke producten zijn speciaal ontwikkeld voor die veeleisende A-list klanten die veelvuldig van haarkleur wisselen. Als je zulk over behandeld haar gezond, glanzend en kleurvast weet te houden, ben je voor ons een superheld!

  1. Living Proof

Living Proof is weliswaar niet een merk van één bekende kapper, maar een samenwerking tussen top MIT biotech wetenschappers en celebrity haarstylisten Ward Stegerhoek en Mitch Derosa. Het draait de stichters volledig om het ontwikkelen van nieuwe technologieën die vrouwen ” ‘proof in a bottle’ biedt in plaats van ‘hope in a bottle’.
Waarom favoriet: als er wetenschappers van het befaamde MIT aan de basis van een merk staan, weet je zeker dat de producten van de meest innovatieve bestanddelen ever zijn gemaakt, die het haar echt wezenlijk kunnen veranderen. En, Jennifer Aniston is mede-eigenaar… need we say more?

GIVE AWAY!
The Chair mag 2 Oribe haarpakketten weggeven t.w.v. € 82,- (Oribe Cleansing Crème for Moisture & Control + Curl Control Silkening Crème). Like onze facebook pagina, doe mee en win!

Tekst: Emma Wagenaar
Beeld: Oribe