Emma Wagenaar

5 Fav’s: happy hair scalp care

8 oktober 2015

The Chair deelt elke twee weken haar top 5 favoriete producten. Deze keer: scalp care, oftewel: producten speciaal voor de hoofdhuid

Sinds de lancering van Nioxin’s scalp treatments voor dunner wordend haar, zijn scalp care producten de nieuwste ‘wonderkindjes’ in de haarbizz. De kapper wist het natuurlijk al lang, maar nu wordt het tijd dat we thuis ook eens meer aandacht gaan besteden aan dat velletje op ons hoofd. Een gezonde hoofdhuid is namelijk key voor mooie en sterke lokken. Hij bevat maar liefst 100.000 haarzakjes, plus ladingen talgklieren, bloedvaatjes en zenuwen – en hoe goed je voor hem zorgt heeft invloed op de kwaliteit en groei van je haar. Happy hair begint hier!

The Chair’s 5 favoriete scalp care:

scalp care

  1. Aveda Invati Scalp Revitalizer (€ 63): Je kan het wel aan het botanic-loving Aveda overlaten om met een scalp treatment te komen die je vanaf seconde 1 al helemaal in relax-modus brengt. Verrijkt met een verkwikkende mix kurkuma, ginseng en vitamine E om de  natuurlijke balans van de hoofdhuid te herstellen.
  2. Alterna Caviar Repairx Lengthening Hair & Scalp Elixir (€ 39,99 ): Dit product is de topper om lang, broos en breekbaar haar weer sterk en gezond te maken en heeft daardoor een dubbele werking. Ten eerste zorgt het voor een optimale hydratatie van de hoofdhuid en daarnaast bevat het proteïnes die het haar zelf versterken.
  3. ReGenesis Detox Hair & Scalp Masque – Rejuvenating Formula (€ 49, via Revitalash.nl): Waarom niet een masker gebruiken die direct ook je hoofdhuid onder handen neemt. Deze heerlijke wekelijkse detox behandeling verwent niet alleen je haar, het ondersteunt ook de conditie en het evenwicht van de hoofdhuid. Even laten intrekken en je haren voelen direct voller en dikker.
  4. Moroccanoil Scalp Treatment – Dry (€ 39,55): Snel last van een droge, geïrriteerde hoofdhuid? Deze mix van essentiële olien, onverzadigde vetzuren en vitamine E kalmeert de hoofdhuid, verlicht de jeuk en pakt direct de oorzaak aan. Laat voor het beste resultaat minimaal 5 minuten inwerken en borstel je haar voor het wassen nog even door.
  5. Kiehl’s Magic Elixir Hair Reconstructing Concentrate (€ 21,50): Wist je dat olie de beste remedie is tegen een vette hoofdhuid, en dus vet haar? De natuurlijke oliën, zoals avocado en saffloer, in dit elixir zorgen dat de overactieve talgklieren in de hoofdhuid weer tot rust komen. Een paar druppels voor het wassen over de hoofdhuid masseren is al voldoende.

 

EXPERT TIP
“Haal het maximale uit je scalp care product door tijdens het gebruik je hoofdhuid van een stevige (minimaal 30 seconden) massage te voorzien. Dit stimuleert de doorbloeding van de huid, reinigt verstopte haarzakjes en poriën en zorgt gewoon voor dat extra beetje zen.”

 

Lees hier meer over het wel en wee van speciale scalp treatments, oftewel de haar facial.

 

Tekst: Emma Wagenaar