Emma Wagenaar

5 Fav’s: curl creams, de styling musthave voor krullen

19 november 2015

The Color deelt elke twee weken haar top 5 favoriete producten. Deze keer: curl creams, styling speciaal voor krullen.

Het hebben van een bos vol krullen kan zowel een zegen als een last zijn. Als het zich gedraagt is er niets mooiers dan zo’n hoofd vol perfecte ringlets of shiny waves die over je schouders golven. Maar als die krullen zich misdragen… ai, dan kunnen we ze wat.
Het vinden van de juiste stylingcrème voor je krullen kan dan nogal frustrerend zijn. Droge, pluizige en stressed-out krullen zijn nooit mooi. Maar wat ze nog minder mooi maken, zijn eigenwijze krullen die met man en macht in het gareel worden gehouden. Maar, geen stress: onze top 5 helpt je vast op weg.

The Color’s 5 favoriete stylers creams voor krullen:

5 Favs Curl Creams - The Chair

  1. CANTU Shea Butter Leave-In Conditioning Repair Cream (€ 7,99): persoonlijk favoriet van The Chair’s curly girl Fatu Kamara. De creme voedt het haar van binnen uit, zodat je krullen sterk en gezond blijven en omdat je de crème niet uitspoelt geeft hij ook een prachtige definitie en glans aan zelfs de kleinste en meest kroesige krul. 
  2. BioSilk Glazing Gel (€ 18): de naam ‘gel’ doet dit product eigenlijk geen eer aan. Het super fijne product werkt anti-frizz en geeft hold aan je krullen, zonder build-up of het haar te verzwaren. Ondanks de gel-formule blijft het heer zacht, dus geen crunch of wet-lookzwaar te worden. Extra bonus: het product bevat ook zonbescherming.
  3. TIGI Catwalk Curlesque Curls Rock Amplifier (€ 20,75): deze ceramy hair lotion is geschikt voor diverse soorten krullen en een grote internationale favoriet. Zelfs een heel klein beetje van dit powerproduct houdt je krullen de hele dag in model. 
  4. CURLS Curl Gel-les’c (€ 25,95): dit gel-achtige krul serum is biologisch en zorgt voor briljante glans, verbant kroes én houdt je krullen in vorm. Het product is siliconen-vrij, maar werkt toch als een droom bij vochtige weersomstandigheden. Perfect als anti-frizz producten voor lossere krullen of voor het definiëren van heel fijn, sterk gekruld haar. 
  5. Kinky-Curly Curling Custard (€ 24,95): ondanks dat het product wat lastig is qua gebruik, is het een cult favorite voor verbarstige krullen. De glibberige en goopy textuur is verrijkt met verzorgende botanische extracten, zoals agave nectar, aloe vera en marshmallow. Een klein beetje geeft direct super glanzende en veerkrachtige krullen.
WEETJE
75% van de curly-haired consumenten gebruikt 3 of meer haarproducten per dag.
 Tekst: Emma Wagenaar