Iris Poldervaart

3 haar tips die ervoor zorgen dat je er jonger zal uitzien!

30 juni 2015

Het is de droom van bijna iedere vrouw: er jonger uitzien. Tja ladies, we blijven dus niet eeuwig 21 jaar….Veel vrouwen besteden dan ook eindeloos veel tijd, geld en moeite aan cosmetische gezichtsbehandelingen of zelfs plastische chirurgie. Gelukkig kan het ook een stuk makkelijker! Met de juiste haar tips haal je zo een paar jaar van je leeftijd af. Ben je benieuwd hoe je dit bereikt? Wij zetten 3 hairstylen, die ervoor zorgen dat je er jonger uitziet, op een rijtje!

 

  1. Hou je gezicht vrij

Wanneer je er jonger uit wilt zien lijkt het misschien logisch om een deel van je gezicht te bedekken en zo rimpels en lijntjes te verbergen. Toch is dit zeker niet de oplossing voor een jongere uitstraling. Haar dat in je gezicht valt trekt je gezicht als het ware naar beneden, waardoor je er al snel vermoeid uitziet. Met haar dat zwaar op je ogen valt, wek je juist de illusie van hangende oogleden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het is daarom slimmer om te kiezen voor een kapsel dat je gezicht vrijhoudt, dit oogt een stuk jonger en frisser.

 

  1. Kies voor een hairstyle geknipt boven je schouders

Op zoek naar een jongere look? Dan wordt het misschien eens tijd om afscheid te nemen van je lange lokken. Door te kiezen voor een kapsel dat eindigt boven je schouders geef je je hals meer ruimte. Dit staat niet alleen een stuk jonger, maar ook meteen veel eleganter. Ook mooi meegenomen: met een korte bob zit je helemaal goed dit jaar, zoals we al eerder lieten zien.

 

  1. Ga voor een lichte haarkleur

Tragisch maar waar: wanneer je ouder wordt verliest niet alleen je haar, maar ook je huid pigment. Hierdoor kan het gebeuren dat de tint van je huid iets verandert, en het is slim om je haarkleur hierop aan te passen. Door een sterk contrast tussen je huidskleur en haarkleur lijkt je gezicht harder waardoor beginnende rimpels net wat meer opvallen, en dat is wel het laatste wat je wilt. Je hoeft natuurlijk niet meteen van zwart naar platinablond de gaan, maar een iets lichtere haarkleur maakt je gezicht meteen een stuk zachter, wat er weer zorgt dat je er jonger uitziet!

Tekst: Anna van der Griend

 

Categorie├źn