Iris Poldervaart

The Color | Strawberry color melt tutorial

16 mei 2018

Eerder vertelden we je al over één van de leukste en zoetste kleurtrends van de zomer: de strawberry peach color melt. Goed nieuws voor alle fans: in deze color melt tutorial laten we je zien hoe het creëren van zo’n peachy look in zijn werk gaat.

Don’t try this at home…

Hoewel we zeker niet aanraden om als non-colorist zelf aan de slag te gaan met een strawberry peach color melt, is het natuurlijk wel interessant om te zien wat de achterliggende techniek van deze look is. Sterker nog, na het zien van deze tutorial begrijp je meteen waar ons motto ‘don’t try this at home’ vandaan komt. De perzik- en aardbeitinten die Color Director Floor gebruikt heeft ze helemaal zelf gemixt. Ook de manier waarop de kleur ingezet worden is bijzonder. Floor schetst namelijk een afwisselend patroon in Demi’s lokken om zo een unieke en gepersonaliseerde kleur te creëren.

… But DO try this at home

Elke goede colorist kan je vertellen dat goede haarverzorging essentieel is om écht profijt te hebben van je nieuwe haarkleur. Wanneer je niet de goede shampoo en conditioner gebruikt om je haar te verzorgen, zal de kleur een stuk sneller vervagen. Dat geldt in principe voor alle kleuren, maar zeker voor de meer ‘onnatuurlijke’ tinten zoals roze, en dus ook voor strawberry en peach. Color Director Floor raadt daarom aan om je haar 48 uur na je salonbezoek niet te wassen. Kies daarna voor een verzorging die speciaal gecreëerd is voor geleurd haar, zoals bijvoorbeeld de Biolage R.A.W. Color Care Shampoo en Conditioner.

En, maak jij na het zien van deze color melt tutorial een afspraak één van onze salons?

Beeld: Yuri Tand
Haarkleur: Floor Mulder
Haarstyling: Floor Kleyne
Make-up: Celine Bernaerts
Styling: Suze Kuit
Model: Demi Hoekstra
Voice-over: Machteld van der Gaag
Powered by: Biolage R.A.W.