Iris Poldervaart

De strawberry peach color melt is de ultieme zoete zomertrend

23 april 2018

Let’s get fruity! Wij zijn dol op de zoete strawberry peach color melt. Met je vitamine C inname zit het wel goed dit voorjaar.

Fris en fruitig

Langzaam maar zeker stappen we weg van de koele tinten waar we een paar jaar geleden nog massaal voor naar de salon renden. Dat is niet omdat we deze niet meer mooi vinden – integendeel. Maar de hoeveelheid onderhoud die nodig is om zo’n platinablonde of assige kleur fris te houden, is nogal wat. Denk maskers, zilvershampoo’s en frequente touch-ups. Niet zo heel vreemd dus, dat we deze zomer liever voor warme tinten gaan. Wat overigens niet hetzelfde is als natuurlijke kleuren; de strawberry peach color melt mag dan fruitig zijn, puur natuur is de look zeker niet.

Strawberry + peach

Deze color melt gaat namelijk wel iets verder dan het standaard strawberry blond dat we al langer zien. Dat komt niet alleen door het verloop van de diepere aanzet naar de lichtere punten, maar ook door het kleurgebruik. De kleuren zijn namelijk niet ééndimensionaal maar bestaan uit verschillende tinten, van rose gold tot koraal. Dit maakt de aardbei- en perziktinten opvallend, maar toch zacht. Dat komt ook door de manier waarop de kleuren zijn ingezet; pluk voor pluk, steeds in een afwisselend patroon.

Color care tip

Tip van Color Director Floor Mulder: Wanneer je een kleur zoals strawberry peach zo lang mogelijk wil behouden, kun je jouw haar beter niet dagelijks wassen. Dit geldt voor de strawberry- en peachtinten, maar ook voor pastelkleuren en fellere tinten zoals roze en geel. Om langer plezier te hebben van je kleuring kun je jouw normale shampoo dus het beste afwisselen met een droogshampoo. Wanneer het echt tijd is om je haar te wassen, gebruik je daarvoor een product speciaal voor gekleurd haar zoals de Biolage R.A.W. Color Care Shampoo en Conditioner.

Zie jij zo’n strawberry peach color melt wel zitten? Stuur dan vooral even een appje naar één van The Color salons voor een vrijblijvend advies of een afspraak.

strawberry peach color melt

Beeld: Valentina Vos voor The Color Spring 2018 campagne