Iris Poldervaart

Haarkleur Jet Black is het nieuwe bruin

27 oktober 2017

In een tijd waar de balayage en de highlights de wereld lijken te domineren is er nu een prachtige trend als tegenhanger voor diegenen die zich wat meer durven onderscheiden; de haarkleur Jet Black!

Terug naar de roots

Het verven van je haar in een diepe, donkere tint lijkt misschien een winters ding, maar deze mooie kleur is het hele jaar door goed te dragen. Een aantal celebrity’s hebben ervoor gezorgd dat deze kleur mega hot is. Zo hebben Kylie Jenner en haar zussen allemaal natuurlijk donker haar. En hoewel ze – ieder met haar eigen stijl – af en toe een uitstapje maken naar een andere kleur, zorgt deze Jet Black haarkleur ervoor dat ze vooral kracht uitstralen als ze teruggaan naar hun roots.

À la Bella

Van nature is Bella Hadid blond, maar ook zij heeft ooit bewust gekozen voor donker haar. Zelf geeft ze aan dat het te maken heeft met haar persoonlijkheid, die ze ‘donkerder’ vindt dan die van grote zus Gigi. Het feit dat Gigi blond is en zij donker, geeft volgens Bella een duidelijk onderscheid aan. En dat heeft zeker voor haar gewerkt!

Mocht jij je tot een Jet Black beauty willen laten transformeren, dan hebben onze The Color Specialists nog wel een paar tips voor je:

  1. Wat is je basis kleur? Ga jij van lichtblond naar donker, zorg er dan voor dat je goed geadviseerd wordt door een professional. Van blond naar zwart kan een flink proces zijn.
  2. Zorg ervoor dat je deze kleur goed onderhoudt. Goede verzorging zorgt ervoor dat de kleur langer mooi blijft. Een goede kleurshampoo is key.
  3. Wil je wat meer diepte in je nieuwe haarkleur Jet Black? Laat jouw Color Specialist een donkerdere kleur zetten bij de aanzet van je haar.
  4. Om je kleur optimaal uit te laten komen, gebruik je een glansspray. Dit accentueert de kleur.
  5. Vraag je Color Specialist een blauwe gloed toe te voegen voor een wow-effect!

Beeld: Pinterest