Iris Poldervaart

De nieuwste balayage trend: foilyage

2 mei 2016

Om te beginnen even een opfrisser: wat was balayage ook alweer? The Color Creative Director Floor Mulder legt uit: “balayage is een zogenaamde ‘freehand’ techniek waarbij uit de losse pols subtiele highlights in het haar worden aangebracht, met een kleurverloop van donkerder bij de aanzet naar lichter in de punten”. Oké, dat is duidelijk. Hoog tijd om kennis te maken met de nieuwste kleurtechniek: foilyage.

Balayage meets highlights

Inderdaad, nog een woord om toe te voegen aan je eindeloos groeiende kapper woordenboek. Wat is er nou zo vernieuwend aan deze techniek dat er een nieuwe naam voor in het leven is geroepen? Foilyage zorgt net als balayage voor een natuurlijke look, maar is in tegenstelling tot balayage geen freehand techniek. Bij foilyage wordt er gebruik gemaakt van – de naam zegt het al – folies. Deze folies zorgen voor een levendiger, intenser effect. Halleluja! Kort gezegd: de foilyage techniek creëert highlights die niet meteen bij de aanzet beginnen maar juist richting de punten lichter en feller worden en er tegelijkertijd ook nog eens natuurlijk ogen. Het resultaat is een gepolijst, sun-kissed kapsel dat er gezond uitziet. Precies wat je wil deze zomer.

EXPERT TIP

“Vraag je kapper de highlights iets verder van de aanzet af in te zetten, dit maakt het geheel natuurlijker en zorgt voor net iets meer glamour.” – The Color’s Floor Mulder

Het geheim? De folies houden de hitte vast, wat ervoor zorgt dat het haar sterker oplicht. Daarnaast kan je kapper wat preciezer werken met folies; een freehand techniek heeft vaak een wat ‘ruwer’ effect omdat de kleur door kan lopen. Die folies zijn dus ook wel echt nodig tijdens een foilyage behandeling; highlighten zonder folies zorgt vaak voor een wat slordig resultaat. Denk: meer ‘rommelige vlekkencoupe’ dan ‘zonnige gloed’.

Lived in hair

Misschien nog wel het fijnste: net als een balayage is ook een kapsel met foilyage super low maintenence. Omdat dit zo’n softe, natuurlijke techniek is heb je niet snel last van een zichtbare uitgroei. In plaats daarvan gaat foilyage er eigenlijk alleen maar beter uitzien naar verloop van tijd. Die nonchalante, lived in look waar al je favoriete celebs momenteel mee lopen? Zo makkelijk is die dus te bereiken, ook voor gewone stervelingen.

Tekst: Anna van der Griend i.s.m. The Color’s Creative Director Floor Mulder

Categorieën