Iris Poldervaart

Color Marbling is de nieuwste kleurtrend die je wil proberen

28 maart 2018

Color marbling is één van de meest unieke, creatieve en bijzondere kleurtrends die we in tijden gezien hebben.

Don’t try this at home: color marbling is een kleurtechniek die je uit laat voeren door ervaren Color Specialists. Geef jouw colorist de vrije hand en laat je verrassen!

Het leuke aan de color marbling trend is dat je eindeloos kunt experimenteren qua kleur. Van natuurlijk en subtiel tot felgekleurd en zelfs metallic; je kunt er alle kanten me op. Mocht je color marbling in je eigen haar nogal een commitment vinden, dan kun je er altijd voor kiezen om los te gaan met extensions. Check wel altijd of de extensions hiervoor geschikt zijn, want niet alle hair extensions die te krijgen zijn kunnen zomaar gekleurd worden. De extensions die The Color aanbiedt zijn gemaakt van het beste natuurlijke haar en kunnen altijd speciaal voor jou op maat gemaakt worden, zowel qua cut als qua kleur.

Tip van Color Director Floor Mulder:

Om een bijzondere kleurtechniek zoals marbling langer mooi te houden, is het belangrijk dat de kwaliteit van je haar  optimaal is en dat ook blijft, zelfs na een volledige ontkleuring. Kies altijd voor haarverzorging die speciaal gecreëerd is voor gekleurd haar, zoals de Biolage R.A.W. Color Care shampoo en conditioner. Gebruik je regelmatig een föhn of andere hete stylingtools? Dan is de  Biolage R.A.W. Heat Styling Primer zeker geen overbodige luxe. Dit product beschermt je haar tegen hoge temperaturen en zorgt er voor dat dat je haar – en dus ook je haarkleur – minder beschadigt tijdens het gebruik van een föhn of stijltang. Een essential voor iedereen met gekleurd haar dus. 

Ook goed om te weten: om langer plezier te hebben van je kleur was je jouw haar zo min mogelijk – droogshampoo je beste vriend. Dit geldt zeker voor de minder natuurlijke kleuren zoals pasteltinten en metallics. Deze hechten zich minder goed aan je haar en zullen dus sneller vervagen bij frequent wassen.

Ben je kapper of colorist, en wil je zelf alles leren over color marbling? Dat kan! Op zondag 6 mei vindt de volgende Color on Trend cursus plaats. In één dag leer jij alles wat te maken heeft met de color marbling techniek. ‘s Ochtends krijg je een uitgebreide theorieles, en ‘s middags ga je zelf aan de slag met een model. Inschrijven kan via onze website, of neem contant met ons op via college@thecolor.nl

Beeld: Yuri Tand voor The Color, Matrix