Iris Poldervaart

The Color Tutorial | Floral Color Marbling

1 maart 2018

Het is de nieuwste trend op kleurgebied: color marbling. Een bijzondere techniek die zorgt voor een uniek effect. In deze tutorial laten we je zien hoe je met behulp van de Matrix ColorSync Mixed Metals Collection een romantische marbling maakt.

Baanbrekend

Florals for spring? Groundbreaking. Tenminste, wel op deze manier. Met het oog op de lente lieten wij ons inspireren door kleurrijke bloemen in alle soorten en maten. Welcome to the flower shop! Color Specialist Britt gebruikt een marbling techniek om een uniek patroon te creëren. Dit zorgt voor een levendig effect, waarbij geen enkele look hetzelfde er hetzelfde uit ziet.

Tip: vind je een color marbling in je eigen haar net een tikje te heftig? Laat dan een gemarmerd effect in natuurlijke hair extensions zetten. Check wel altijd of de extensions hiervoor geschikt zijn. De extensions die The Color aanbiedt kunnen altijd speciaal voor jou op maat geknipt en gekleurd worden.

Metallic marbling

Het leuke aan de color marbling trend is dat je eindeloos kunt experimenteren qua kleur. Voor deze romantische look gebruiken we de metallic tinten Rose Gold, Silver Gray en Sheer Bronze. Om de kleur goed in te kunnen zetten, legt Britt de clip in extensions op een platte ondergrond, en verft ze de lokken laag voor laag. Wanneer het haar volledig gekleurd is, laat ze dit 20 minuten inwerken om het vervolgens goed uit te spoelen met lauwwarm water. De extensions kunnen nu in het eigen haar van Romy bevestigd worden. Voor een natuurlijke look krult Britt het haar van Romy samen met de extensions met een grove krultang. Wil je een nonchalante, messy finish? Gebruik dan een texture spray en kneed deze goed door je haar.

Beeld: Yuri Tand
Haar: Britt Jakobs
Make-up: Eve Make-up Artist
Model: Romy Brouwer
Voice-over: Machteld van der Gaag
Powered by: Matrix