Iris Poldervaart

De hair facelift is het ultieme Hollywood beauty geheim

20 maart 2017

Als je op zoek bent naar onconventionele beauty geheimen, is Hollywood helemaal geen slechte plek om eens rond te vragen. Geen wonder: mensen in Hollywood worden tenslotte betaald om er goed uit te zien – of om andere mensen er goed uit te laten zien. Eén van de beste (en best bewaarde) geheimen is de hair facelift. En nee, daar komt geen mes of naald bij kijken. The Chair legt uit.

De hair facelift bestaat uit twee verschillende stappen, die allebei een eigen doel hebben.

Hair facelift stap 1: de huid strakker trekken

Ja, je kunt je haar gebruiken om een strakkere, gladdere huid te krijgen. Door – je raadt het al – je haar strak naar achteren te trekken. Dit klinkt misschien best pijnlijk, maar geloof ons, deze techniek is lang niet zo eng als het klinkt (en nog steeds een stuk minder drastisch dan een echte facelift). Om je huid te liften trek je namelijk niet ál je haar naar achteren, maar slechts twee kleine plukken net achter je oren. Vervolgens vlecht je deze plukjes en breng je ze achterin je nek samen, waar je vastmaakt met een speldje of een elastiekje. Laat de rest van je haar hier overheen vallen en voilá, je ziet er meteen jaren jonger uit. Natuurlijk kan je ook gewoon een strakke paardenstaart dragen, maar dan is de hair facelift net iets minder geheim.

Een belangrijke sidenote: het is normaal om een beetje druk te voelen, maar wanneer je hoofdhuid echt pijn doet is het verstandig om je haar iets minder strak in te vlechten. Deze techniek wordt gebruikt door onder anderen Jen Atkin, haarstylist van de Kardashians. Nou, dan weet je het wel. Houd je identiteitsbewijs bij de hand als je een fles wijn wilt kopen, want daar ga je sowieso om gevraagd worden.

Hair facelift stap 2: afpoederen

Wellicht gebruik je al volumepoeder om je haar wat extra oomph te geven, maar Hollywood’s grootste haarstylisten kennen nog een poeder-trucje dat heel goed van pas komt wanneer er foto’s met flits van je gemaakt worden. Wanneer er foto’s met fel flitslicht genomen worden, wil dit licht nog wel eens weerkaatsen op je hoofdhuid. Resultaat: op de foto zal het eruit zien alsof je dun haar en kale plekken hebt, zelfs wanneer je lokken er in het echt fantastisch uitzien. Alsof foundation flashback alleen nog niet irritant genoeg was.

De Hollywood-oplossing: breng een poeder in dezelfde tint als je haarkleur aan op je haarlijn en op je scheiding. Hierdoor heeft het licht niks om op te reflecteren, wat ervoor zorgt dat je haar een stuk voller en gezonder oogt op foto’s. Je kunt hiervoor een oogschaduw of wenkbrauwpoeder gebruiken die jouw haarkleur matcht, maar er zijn tegenwoordig ook speciale root sprays, zoals die van L’Oréal Professionnel. Opties genoeg dus, om er picture perfect uit te zien.