Georgien Modijefsky

De grootste bruiloft trends van 2017 volgens Pinterest

7 april 2017

Nu de lente is aangebroken nadert bruiloftseizoen met rasse schreden. Ben jij dit jaar uitgenodigd voor een bruiloft en wil je weten wat je mogelijk zou kunnen verwachten? Of ben je een bruiloft aan het plannen en heb je wat inspiratie nodig? Deze bruiloft trends zouden daar bij kunnen helpen. Pinterest zette de grootste voor 2017 op een rijtje.

Je kan wel zeggen dat je jouw bruiloft niet laat beïnvloeden door trends en dat het tijdloos moet zijn, zodat je 20 jaar later niet terug hoeft te kijken op die afgrijselijke jurk die toentertijd ó-zo hip was (jaren 80 comes to mind). Maar op de één of andere manier zijn ze onontkoombaar. Of je het nu wilt of niet, trends, groot of klein, sluipen er onbewust toch altijd een beetje in.

Je kunt natuurlijk ook de trends bewust gebruiken. De één neemt ze graag allemaal in haar bruiloft op voor het meest happening event ooit,  de ander ziet ze meer als inspiratie. Wat je er ook mee doet, ze komen altijd van pas.

Dit zijn de grootste bruiloft trends van 2017 volgens Pinterest

 

De off-the-shoulder bruidsjurk

We beginnen meteen met één van de meest belangrijke onderdelen: de jurk. Velen beschouwen dit zelfs als het belangrijkste onderdeel (oké oké, de aanstaande is ook best belangrijk). 2017 wordt het jaar van de off-the-shoulder jurk. Deze is onder andere te dragen in klassieke stijl als heel bohemian.

 

De kleur roze

Hier en daar een touch of pink of alles in het roze: dit is dé bruiloft trend kleur van 2017.

 

Groen in plaats van bloemen

Groen is niet alleen de Pantone kleur van het jaar, het is ook de flora trend van het jaar. Steeds vaker wordt ervoor gekozen om in plaats van bloemen groene planten te gebruiken als decoratie, of zelfs als boeket.

 

Drip taart

In plaats van er uit te zien alsof de taart aan het smelten is, ziet een drip taart (mits hij goed gemaakt is natuurlijk) er hartstikke mooi uit. Het element van druipend glazuur past zowel bij een strak als een meer speels design.

 

Bruidsmeisjes jurken met print

Niet langer allemaal in één kleur, maar vrolijke prints!

 

Berry lips

Voor een leuke pop of color kan je kiezen voor berry lips. Combineer het met rustige oogmake-up voor een romantisch gevoel of ga juist voor dramatisch met bijvoorbeeld oogschaduwtinten in brons, bruin en goud.

 

Herfstbruiloft

We zeiden dan wel dat deze bruiloft trends ter gelegenheid van bruiloftseizoen waren – lente en zomer – maar steeds meer mensen kiezen ervoor om hun bruiloft in de herfst te houden.

 

Mini-moons

Oftewel een “mini honeymoon”. In plaats van de dag na de bruiloft te vertrekken op huwelijksreis, kiezen steeds meer koppels om hun grote reis uit te stellen en te kiezen voor een kleiner tripje dichterbij huis.

Ben jij een fan van deze bruiloft trends? Welke zou je zelf in je bruiloft opnemen?