Georgien Modijefsky

WELLA-UNICEF Making Waves bestaat 5 jaar!

17 november 2016

In 2011 ontwikkelde internationaal haarmerk WELLA in samenwerking met UNICEF het WELLA-UNICEF Making Waves programma. Dit jaar vieren zij het vijf-jarig jubileum. Dat is vijf jaar waarin meer dan 37.000 minderbedeelde kinderen uit verschillende continenten training in levensvaardigheden en een beroepsopleiding hebben gekregen. Als dat geen shout-out waard is…

WELLA-UNICEF Making Waves

Het programma is een langdurige samenwerking tussen WELLA, UNICEF, haarstylisten en hun klanten van over de hele wereld. Zo is het programma al actief geweest in Brazilië, Roemenië en Vietnam. Het doel is om de levens van minderbedeelde jongeren te raken en veranderen door middel van training in levensvaardigheden, (kappers)onderwijs en begeleiding.

Wella-Unicef making waves

Vietnam

Voor de tweede keer sinds de lancering van Making Waves keerden negen mentors terug naar Vietnam; een land waar een derde van de bevolking (26 miljoen!) jonger is dan 18 jaar. Hiervan leven ongeveer 3,4 miljoen in moeilijke omstandigheden. De negen mentors zijn geselecteerd uit kappers van over de hele wereld die voorheen al aan andere projecten hebben meegedaan. In Vietnam bezochten en feliciteerden zij de geslaagden van Making Waves 2015 en gaven zij 25 jongeren 2 weken lang training in een kappersschool in Ho Chi Minhstad. De studenten kregen uitgebreid les in verschillende technieken, zoals knippen, stylen, kleuren en het voeren van een consult. Ook kregen zij de kans om andere projecten van UNICEF te bezoeken die door WELLA worden ondersteund.

Trainingen als deze vergroten voor deze minderbedeelde jongeren de kansen om zelf de kost te verdienen. Zo worden hun leefomstandigheden en die van hun familie verbeterd.

“Sommige jongeren leerden snel, sommigen iets langzamer, maar ze gaven hun droom niet op. Ik ben ontzettend trots op alle 25 leerlingen, op hun doorzettingsvermogen, hun wil om te verbeteren, hun echtheid en hun fantastische glimlach. Making Waves maakt echt een verschil in het leven van kwetsbare jongeren.” – Bernadette Eshuis (Hairteam BySharon, Oldenzaal)

Meer dan 8.000 jongens en meisjes worden door dit programma geholpen. Meer informatie over dit programma vind je op de WELLA-UNICEF Making Waves pagina.

Beeld: WELLA

Categorieën