Georgien Modijefsky

Het verhaal achter dit viral kapsel is ontzettend ontroerend

18 maart 2017

Een bezoek aan de haarsalon kan wonderen doen voor je humeur en zelfverzekerdheid. Dat is niet bepaald nieuws, dus waarom krijgt dit viral kapsel dan zo veel aandacht? Er zit meer achter dan je denkt, en het is een ontroerend verhaal.

Een zware depressie kan ervoor zorgen dat de kleinste taken een gigantische opgave lijken, zoals bijvoorbeeld het wassen en kammen van je haar. Je persoonlijke hygiëne kan eronder gaan lijden, waardoor je je zelfs nóg depressiever kan voelen, omdat je nog minder lekker in je vel zit. Dit verhaal ging viral door een Facebook post van een haarstylist die een vrouw kon helpen zich weer een beetje zichzelf te voelen.

"I work at The Salon inside Ulta Beauty. About a month ago, I saw this woman pulling every product off the "All Soft"…

Geplaatst door Love What Matters op donderdag 9 maart 2017

Dit viral kapsel draait om meer dan alleen haar

Kate Langman, een haarstylist in de in-store salon van Ulta Beauty (een Amerikaanse keten voor beautyproducten), ontmoette haar toekomstige klant in de winkel. De vrouw was bezig haar mandje vol te gooien met haarproducten, toen Kate haar vroeg of ze misschien ergens mee kon helpen.
Ze kreeg te horen dat de vrouw zwaar depressief was en zes maanden lang haar bed niet uit had kunnen komen, en dus ook d’r haar niet had kunnen wassen of kammen. Ze was wanhopig op zoek naar ook maar iets wat haar kon helpen om het weer uit de klit te krijgen. In de zes maanden was de knot, waar het haar steeds in gedaan was, veranderd in een soort grote dreadlock.

Langman bood haar aan een afspraak voor haar te maken bij de salon om haar te helpen, en de vrouw nam het aan. Ze kwam echter niet opdagen. Ze maakten een nieuwe afspraak, en weer kwam ze niet opdagen. Kate had de hoop deze vrouw te kunnen helpen al bijna opgegeven, toen ze de winkel binnen kwam lopen en vroeg of ze meteen geholpen kon worden. En hoe lang het ook zou duren, Kate was vastberaden om deze vrouw die dag een stukje zelfvertrouwen terug te geven.

Normaalgesproken wordt het vaak aangeraden om in gevallen als deze alle klitten maar gewoon af te knippen, maar de vrouw wilde wel graag wat lengte behouden. Dus ging Langman aan de slag. In totaal duurde alles 8,5 uur: 4,5 uur voor het kammen, 3 uur voor het kleuren en een half uur voor het knippen. En het resultaat van dit viral kapsel is verbluffend.

https://www.instagram.com/p/BRrUVoshVYi/

“Tegen het eind van de afspraak kon ik de sprankeling in haar ogen zien en ik kon haar wangen roze zien worden van de opwinding om niet alleen haar vingers weer door haar haren te kunnen halen, maar zich ook weer zichzelf te voelen. Ik heb vandaag iemands leven veranderd en dat zal ik nooit vergeten”, zei Kate Langman.

Langman sluit haar bericht af door te zeggen hoe dankbaar ze is dat ze deze vrouw heeft kunnen helpen en dat ze hoopt dat dit voor de vrouw een stap in de goede richting is om gelukkiger te worden, want dat is alles wat ze voor haar wenst.

Een nieuw kapsel lijkt zo’n kleine verandering, maar het kan wonderen doen voor iemands zelfvertrouwen. Laten we hopen dat deze vrouw de lieve woorden van Langman ook heeft gezien en ze ter harte neemt.

 

 

Beeld: Instagram, Facebook

Categorieën