Georgien Modijefsky

Vliegen in stijl: tips en inspiratie voor de perfecte vliegtuig outfit

18 januari 2017

Een vliegtuig outfit moet veel dingen tegelijk zijn. Warm in het vliegtuig, maar niet te heet wanneer je naar je gate rent. Hij moet sowieso comfortabel zijn, maar er het liefst ook stijlvol uit zien. Met deze tips haal je alles uit je vliegtuig outfit.

Een vakantie of reis brengt al genoeg kledingvragen met zich mee. En als je dan eindelijk klaar bent met beslissen welke schoenen, outfits en accessoires je inpakt, is er nog die andere vraag: wat doe je aan tijdens de reis? Een slobberige trainingsbroek en een grote trui zijn misschien comfortabel voor thuis op de bank, maar om je er in het openbaar in te vertonen…? Doe maar niet. Maar om je nou in een prachtige outfit te hijsen waarmee je het koud hebt en die in je buik snijdt in het vliegtuig, waar je pijn in je voeten van krijgt terwijl je naar de gate loopt én die één kreukelige ramp is zodra je uitstapt op je bestemming… klinkt ook niet echt aanlokkelijk. Met deze tips stel je de perfecte vliegtuig outfit samen. En we geven je ook nog eens een hoop inspiratie mee.

Dit trek je wel aan:

The Chair vliegtuig outfit

Laagjes

Tijdens het reizen krijg je te maken met veel verschillende temperaturen. Vooral als je uit het niet zo warme Nederland naar een warmere bestemming vertrekt. Bovendien kan je behoorlijk verhit raken als je met je zware koffer aan het sjouwen bent of door het vliegveld rent om je vliegtuig te halen. Maar in het vliegtuig zelf kunnen de temperaturen ijzig zijn. Daarom is een outfit die bestaat uit laagjes ideaal. Als je het warm hebt trek je wat uit, als je het koud hebt trek je wat aan.

The Chair vliegtuig outfit

Een sjaal of pashmina

Een accessoire als een pashmina is super multifunctioneel. Het is een stijlvolle toevoeging en maakt elke basic outfit een stukje sjieker. Daarnaast kun je het ook nog eens gebruiken als dekentje of opgevouwen gebruiken als kussen in het vliegtuig.

The Chair vliegtuig outfit

Comfortabele schoenen

Als je denkt aan vliegreizen, dan denk je vaak “ik zit toch”. Maar je loopt altijd toch meer dan je denkt. Je bent altijd langer onderweg naar je gate dan je verwacht. En heb je wel eens gedacht aan de rij voor de douane? Als deze lang is sta je toch weer een aardige tijd op je voeten.

The Chair vliegtuig outfit

Maxi jurk of rok

Een jurk is meestal niet je eerste optie als je denkt aan een comfortabele outfit, maar een maxi jurk is eigenlijk een hele goede uitkomst. Als je een exemplaar hebt van een fijne stof die niet al te strak zit, kan zo’n jurk heel comfortabel zijn. In tegenstelling tot een korte jurk hoef je je ook niet zo’n zorgen te maken of je steeds je benen over elkaar hebt. Daarnaast staat het nog super classy ook. Dat maakt een maxi jurk zeer geschikt als vliegtuig outfit.

The Chair vliegtuig outfit

Sokken

Ook al staan ze misschien niet helemaal bij je schoenen, als laatstgenoemde uit moet trekken in de security rij ben je dankbaar dat je ze aan hebt. De vloeren in het vliegveld zijn niet zo schoon dat je er op blote voeten op wil lopen. Desnoods kan je ze altijd nog in je tas doen en meenemen, zodat als je koude voeten in het vliegtuig krijgt je ze aan kan doen.

Dit doe je niet aan:

The Chair vliegtuig outfit

Gladiatorsandalen

Of andere schoenen waarvoor je wat meer tijd nodig hebt om ze aan of uit te trekken. In de rij bij de douane zijn deze niet zo handig. Je laarzen met alle die veters en gespen zitten misschien heerlijk, maar als de beveiliging je vraagt ze uit te trekken zullen de mensen achter je in de rij je wat minder dankbaar zijn dat je voor deze schoenen gekozen hebt. Kies daarom voor schoenen die ook nog makkelijk en snel aan en uit te trekken zijn, zoals bijvoorbeeld instappers.

The Chair vliegtuig outfit

Riemen

Nog zo’n kledingstuk dat ervoor kan zorgen dat de mensen achter je in de rij langer op je moeten wachten. Ook kan een riem lekker in je buik en heupen snijden, waar je niet zo blij van wordt als je een dutje probeert te doen in het vliegtuig.

The Chair vliegtuig outfit

Sieraden

Nogmaals, de metaaldetector zal je hier niet voor bedanken. Sieraden zijn inderdaad een simpele manier om je outfit een upgrade te geven, maar naast onhandig zijn ze ook nog eens oncomfortabel. Wil je toch wat bling toevoegen aan je outfit? Kies dan voor één statement ketting die lekker snel en makkelijk af te doen is.

Als je er goed uit ziet, voel je je ook beter. Dat kan nog wel eens uitkomen na een lange vliegreis, die over het algemeen er niet echt voor zorgen dat je geweldig voelt. Goed kleden tijdens je reis kan nog wel eens een uitdaging zijn, maar het leuke is wel dat zodra je één keer de perfecte vliegtuig outfit hebt gevonden, je deze (of een variant hierop) elke keer weer aan kan. En als je er goed uit ziet verhoog je ook nog eens je kans op een gratis upgrade. Kortom: een goede vliegtuig outfit is the gift that keeps on giving.

 

Categorieën