Iris Poldervaart

Good Hair Festival Tropenmuseum

8 mei 2016

Altijd al willen weten waar haarstylist Charlie Le Mindu inspiratie vandaan haalt voor de bijzondere haarcreaties die hij maakt voor Lady Gaga? Dit is je kans: de celebrity stylist vertelt je alles over zijn werk en zijn leven op het Good Hair Festival Tropenmuseum dat op zondag 22 mei in Amsterdam wordt gehouden. Snel noteren in je agenda dus! Deze keer staat dit tweejaarlijks terugkerende evenement helemaal in het teken van haar als vorm van zelfexpressie. En laten festivals en haar nou net twee van onze favoriete dingen zijn. Zo wordt verantwoord cultuur snuiven opeens wel heel leuk.

Wat kun je precies verwachten? Er is natuurlijk meer dan genoeg te doen. Tijdens het festival vind je in en om het museum presentaties, workshops, talks, persoonlijke verhalen en een heuse haar- en beauty markt in samenwerking met de Sunday Market. Het Tropenmuseum heeft het Good Hair Festival opgezet aan de hand van drie thema’s:

Haar als subcultuur

Dat je kapsel een verlenging kan zijn van je identiteit wisten lezers van The Chair natuurlijk al langer. Deze gedachte is dan ook een belangrijk onderdeel van het Good Hair Festival. Op welke manier spelen verschillende culturele achtergronden een rol als het om de relatie tussen kapsel en identiteit gaat? Je hoort er alles over tijdens verschillende panelgesprekken en persoonlijke haarverhalen van onder anderen Janice Deul (Little Black Hair Book).

De wereld van barbiers

Bang dat je wederhelft zich niet zal vermaken? Onzin! Ook de man komt aan bod tijdens het Good Hair Festival. Zo kunnen mannen hun baarden en snorren gratis laten scheren, knippen en verzorgen door Puma Hair Studio en door barbershop Schorem. Daarnaast geeft Mannenmodecollectief Art Comes First je een kijkje in de wereld van de internationale barbierscultuur.

Haartrends

Kun je geen genoeg krijgen van alle haartrends die wij delen? Ook op het Good Hair Festival vind je alles over de trends van het moment, van Aziatische haarstijlen tot natural hair en glamour.

Praktische info Good Hair Festival Tropenmuseum:

Datum: zondag 22 mei | 11.00-18.00
Prijs: incl. entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar), €15 (volwassenen), museumkaart gratis | tickets: vooraf online of aan de kassa op de dag zelf.

www.tropenmuseum.nl

Tekst: Anna van der Griend
Beeld: Tropenmuseum

 

 

Categorieën