Iris Poldervaart

Global Insider: Katja Rosasco Oktober Diary

2 oktober 2015

Nieuw: The Chair Global Insider. Gerenommeerde kappers en haarstylisten van over de hele wereld laten je elke maand zien what’s hot now in hun omgeving en bezorgen je internationale inspiratie. Deze keer: de Deense Katja Rosasco.

  1. “Welkom in mijn wereld (in foto’s) – een leuke, gekke, serieuze wereld vol haar, make-up, de geweldige mensen in mijn leven en alle dingen die mij inspireren.”
  2. “Kimoli: mijn tweede huis, mijn tweede familie. This is where all the magic happens.”
  3. “Het interieur van Kimoli.”
  4. “Vidal Sassoon. Mijn held en inspiratie. Als je zijn film niet hebt gezien of zijn boek niet hebt gelezen, doe het dan snel. Zelfs als je geen kapper bent, weet ik zeker dat je deze man inspirerend vindt.”

4

 

Fifty shades of blonde

“Welkom in Kopenhagen, Scandinavië. The city where all the pretty blonde girls are hiding.

De koude, zilvergrijze look is al een tijdje erg populair en past goed bij de huid van Scandinavische meisjes. Ik vind het cool dat het meisjes een eigen look kan geven en een edge door meer of minder zilver toe te voegen.

Om ervoor te zorgen dat de blonde kleur na verloop van tijd niet geel wordt, is het verstandig om een speciale shampoo en treatment voor blond haar te gebruiken. Kevin Murphy’s Blonde Angel shampoo en treatment zijn de beste producten die je kunt krijgen, als je het mij vraagt.”

Blonde

Kevin Murphy


Bio Katja Rosasco

De Deense Katja Rosasco begon haar carrière als make-up artist, maar voegde daar vier jaar geleden ook het vak van haarstylist aan toe. Met haar 26 jaar is ze nog een jonge hond in de top van de Deense beauty bizz, maar wel eentje met een CV waar je u tegen zegt.

Woonplaats: Kopenhagen

Salon: Kimoli

Motto: Work hard, and be nice to people

Grootste inspiratiebron: zonder twijfel Vidal Sassoon. Je moet echt zijn boek lezen en film zien. Zelfs voor niet-kappers erg inspirerend

Signature style: Iedereen die mij kent weet dat ik enorm van lang haar houd, maar mijn stijl is vooral klassiek met een touch of hipster chic

Kan niet zonder: koffie en droogshampoo (Fresh Hair van Kevin Murphy)

Katja in 3 woorden: loyaal, energiek en perfectionistisch

Geen dag compleet zonder: even kletsen met mijn moeder. Ze is mijn grootste inspiratiebron als het gaat om gewoon ‘mens zijn’

Dream job: die heb ik al! Het werken voor Kimoli, maken van collecties en het doen van shows is een dream come true. Wat ik het liefste doe is anderen inspireren. De celebrity die ik graag in mijn stoel zou willen is Olivia Palermo

 

Categorieën