Iris Poldervaart

Global Insider: Katja Rosasco December Diary

4 december 2015

The Chair Global Insider: De beste kappers en haarstylisten van over de hele wereld laten je elke maand zien what’s hot now in hun omgeving en bezorgen je internationale inspiratie. Deze keer: de Deense Katja Rosasco laat zien hoe ze zichzelf en haar salon klaarmaakt voor de feestdagen. 

1 & 2. “Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze een paarse kerstboom hebben dit jaar? Wij maken ons alvast klaar voor de kerst bij Kimoli.”

3 & 4. “Een before en after. Dit is waarom ik ervan hou om lang haar te knippen: om te laten zien dat lange kapsels, net als bobs en kort haar, ook mooie vormen kunnen hebben.”

5 – 7. “Inspiratie voor een kerstlook…

8 – 10. … En voor oud en nieuw.”

11. “Dit zijn mijn twee favoriete jurkjes voor kerst en oud en nieuw, allebei van Asos. Ik vind online shoppen geweldig en I’m a sucker for dresses.

12 & 13. “Ik hou echt van deze tijd van het jaar. Alle lichtjes door de hele stad en de gezellige avonden met vrienden en familie. Kerst draait uiteindelijk gewoon om de mensen van wie je houdt.”

14. “Eén van de belangrijkste mensen in mijn leven is mijn broertje en ik kan niet wachten om kerst met hem en de rest van mijn familie te vieren. Ik wil jullie allemaal een Merry Christmas en een gelukkig nieuwjaar wensen. Ik hoop dat al jullie wensen uitkomen en dat jullie een fantastische maand met jullie loved ones hebben.”

The Chair Global Insider Katja Rosasco

The Chair Global Insider Katja Rosasco


Bio Katja Rosasco

De Deense Katja Rosasco begon haar carrière als make-up artist, maar voegde daar vier jaar geleden ook het vak van haarstylist aan toe. Met haar 26 jaar is ze nog een jonge hond in de top van de Deense beauty bizz, maar wel eentje met een CV waar je u tegen zegt.

Woonplaats: Kopenhagen

Salon: Kimoli

Motto: Work hard, and be nice to people

Grootste inspiratiebron: zonder twijfel Vidal Sassoon. Je moet echt zijn boek lezen en film zien. Zelfs voor niet-kappers erg inspirerend

Signature style: Iedereen die mij kent weet dat ik enorm van lang haar houd, maar mijn stijl is vooral klassiek met een touch of hipster chic

Kan niet zonder: koffie en droogshampoo (Fresh Hair van Kevin Murphy)

Katja in 3 woorden: loyaal, energiek en perfectionistisch

Geen dag compleet zonder: even kletsen met mijn moeder. Ze is mijn grootste inspiratiebron als het gaat om gewoon ‘mens zijn’

Dream job: die heb ik al! Het werken voor Kimoli, maken van collecties en het doen van shows is een dream come true. Wat ik het liefste doe is anderen inspireren. De celebrity die ik graag in mijn stoel zou willen is Olivia Palermo.

The Chair Global Insider Katja Rosasco

Categorieën