Iris Poldervaart

Global Insider: Katja Rosasco November Diary

6 november 2015

The Chair Global Insider: Gerenommeerde kappers en haarstylisten van over de hele wereld laten je elke maand zien what’s hot now in hun omgeving en bezorgen je internationale inspiratie. Deze keer: de Deense Katja Rosasco over haar eerste keer op het podium, hoe ze tot rust komt en de coolste trend van Scandinavië.

1-4. “Kimoli, mijn salon, gaf een show in het Scandic Hotel Copenhagen in samenwerking met ICON Hairspa. Dit was mijn eerste keer op het podium. Oh my god, ik was zo zenuwachtig!”

5-7. “Home is where the heart is. Omdat ik het altijd druk heb met de salon is het belangrijk voor me om een peaceful huis te hebben om te kunnen relaxen en nieuwe inspiratie op te doen.”

The Chair Global Insider Katja Rosasco

Back to Basic

“Deze maand draaide helemaal om de natural, healthy look. Veel meisjes die langskwamen bij Kimoli wilde terug naar hun eigen haarkleur. Zoals je kunt zien op de foto’s is het altijd mogelijk om net iets speciaals toe te voegen aan de natural look. Dit is waarom ik ervan hou om haar te kleuren: om meisjes die altijd hun eigen haar gekleurd hebben een echt goede haarkleur en een nieuwe look te geven.”


Bio Katja Rosasco

De Deense Katja Rosasco begon haar carrière als make-up artist, maar voegde daar vier jaar geleden ook het vak van haarstylist aan toe. Met haar 26 jaar is ze nog een jonge hond in de top van de Deense beauty bizz, maar wel eentje met een CV waar je u tegen zegt.

Woonplaats: Kopenhagen

Salon: Kimoli

Motto: Work hard, and be nice to people

Grootste inspiratiebron: zonder twijfel Vidal Sassoon. Je moet echt zijn boek lezen en film zien. Zelfs voor niet-kappers erg inspirerend

Signature style: Iedereen die mij kent weet dat ik enorm van lang haar houd, maar mijn stijl is vooral klassiek met een touch of hipster chic

Kan niet zonder: koffie en droogshampoo (Fresh Hair van Kevin Murphy)

Katja in 3 woorden: loyaal, energiek en perfectionistisch

Geen dag compleet zonder: even kletsen met mijn moeder. Ze is mijn grootste inspiratiebron als het gaat om gewoon ‘mens zijn’

Dream job: die heb ik al! Het werken voor Kimoli, maken van collecties en het doen van shows is een dream come true. Wat ik het liefste doe is anderen inspireren. De celebrity die ik graag in mijn stoel zou willen is Olivia Palermo.

 

Categorieën