Iris Poldervaart

Chef de cabine

20 november 2014

Als vooraanstaande make-up artist leidt Marike Facefacts Academy, een ANBOS- en CRKBO erkend opleidingsinstituut in Noord Nederland! Marike zal al haar beauty secrets delen op The Chair.

Vrijdag 24 oktober stond ik als chef de cabine bij de show van Addy van den Krommenacker in Groningen. Het creative team van Facefacts verzorgde de make-up en het creative team van The Chair het haar.

Wat komt er nou allemaal kijken bij zo’n show? Wat wordt er van je verwacht als chef de cabine? Het is maar goed dat alle hectiek en stress niet te zien is wanneer je naar een prachtige fashionshow kijkt, maar je moest soms eens weten….

Als Chef ben jij verantwoordelijk voor de make-up en/of haarlook passend bij het ontwerp. Addy, zijn team en ik hebben dan ook ruim voor de show goed overleg gehad over wat zijn visie is, hoe de collectie er uitziet en wat hij wil uitdragen met zijn collecties. Zijn show bestond voor een deel uit zijn F/W 2014 collectie en voor een deel uit zijn S/S 2015 collectie.

De look moest dan ook passen bij beide collecties. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een warme, bruine herfstkleur, gecombineerd met aubergine gekleurde lippen, gefinished met een mooie warme blush, shape en subtiele highlight. Het haar was geïnspireerd op de jaren ‘50 en liet een strakke chignon zien, glad afgewerkt. Dit allemaal onder begeleiding van creative Sanjay Ramcharan, die jullie vast kennen als een teammember van The Chair.

Dus: 10 modellen, 3 uur tijd en deze look… Je kunt je dus wel voorstellen dat dit hard werken is. Gelukkig hadden wij twee mooie teams voor make-up en haar, bestaande uit 5 visagisten en 5 haarstylisten. Je team is dan ook onmisbaar en moet werken als een geoliede machine. Goed overleg voor de show, een demonstratie van de look, een blik werpen op de collectie, zelfstandig kunnen werken onder tijdsdruk, invoelen wat Addy’s visie is, ook dát doe je samen als team. Kortom; zonder een goed team ben je als Chef nergens!

En dan is het zover! Wanneer de modellen in line-up staan, vlak voor de show, voel je de adrenaline stromen… IT’S SHOWTIME! Stel je eens voor: Alle modellen op een rij in prachtige kleding, haar en make-up. Nu zie je pas hoe alles klopt en samen komt… De look van de make-up en het haar aansluitend op het ontwerp van de kleding. De muziek gaat aan… Knallen allemaal, daar hebben we het als team allemaal voor gedaan!

_MG_9882

_MG_9889

(Tekst: Marike van den Bos)

Beeld credits: Paul van Son

Categorieën