Esmee Ames

Bobbi Brown x Kiva helpen vrouwen over de hele wereld

2 maart 2018

Dat Bobbi Brown Cosmetica één van onze favoriete cosmetica merken is wisten we al, maar wist je ook dat Bobbi Brown de vrouwen op onze wereld naar een hoger level tilt? In samenwerking met Kiva wordt er een mooi project gestart. En zelf kun je ook de vrouwen op de wereld ondersteunen!

Bobbi Brown Cosmetica is altijd bezig met het ontwikkelen van projecten om vrouwen te ondersteunen. In Nederland is het (gelukkig!) al vanzelfsprekend dat wij vrouwen een opleiding kunnen volgen, een carrière starten en vervolgens aan het werk gaan óf zelfs ons eigen bedrijf starten. Helaas, geldt dit nog niet voor elk land. Bobbi Brown Cosmetica is één van de merken die daar iets aan wilde doen. In het verleden startte Bobbi Brown Cosmetica The Pretty Powerful Campagne. Samen met non-profits organisaties, waaronder Dress for Succes en Girl Rising heeft het merk ervoor gezorgd dat deze vrouwen hun beroepsvaardigheden kunnen ontwikkelen, er meer vrouwelijk personeel wordt aangenomen en dat vrouwen toegang krijgen tot onderwijs.

In maart 2018 zal het merk dit mooie project voortzetten door samen te werken met internationale non-profit organisatie Kiva. Deze organisatie helpt vrouwen hogerop door leningen aan te bieden die later terugbetaald worden. Kiva heeft al 2 miljoen vrouwen in 82 landen aan middelen kunnen helpen waardoor ze een opleiding kunnen volgen of zelfs een eigen bedrijf kunnen starten. Wij vinden dit een mooi project! Bobbi Brown heeft inmiddels al $300K gedoneerd aan Kiva voor alle projecten die specifiek bedoeld zijn voor vrouwen. Hierbij kun je denken aan het starten van een opleiding, een bedrijf beginnen óf laten groeien en vrouwen die zich in het algemeen beter willen positioneren in de samenleving. Tot op heden hebben 782 vrouwen uit 24 landen leningen kunnen ontvangen van Bobbi Brown Cosmetica om te investeren in hun opleiding én die van hun kinderen. Hierbij is Bobbi Brown Cosmetica ook een hele grote sponsor geworden van Kiva.

Niet alleen grote merken zoals Bobbi Brown Cosmetica kunnen deze organisatie helpen, ook jij kunt Kiva steunen! Door kiva.org te bezoeken kun je een heleboel informatie krijgen over hoe jíj de vrouwen op onze wereld kunt ondersteunen.