Iris Poldervaart

De 5 wellness trends van 2017: zo blijven we gezond dit jaar

16 maart 2017

Hoe zit het met jouw goede voornemens? Als je een beetje op de gemiddelde Nederlander lijkt heb je die inmiddels lang en breed laten varen (hallo, het is al maart!). We zullen je er niet om veroordelen, want het is nou eenmaal lastig om je aan alle strenge regels te houden die je voor jezelf gesteld hebt aan het begin van het jaar. Om het het allemaal wat leuker te maken verzamelden wij de 5 wellness trends die beloven het heel goed te gaan doen in 2017.

Drinkbare collageen

Collageen vinden we natuurlijk al jaren als bestanddeel in crèmes en serums, en met goede reden. Collageen komt van nature voor in de huid, maar naarmate je ouder wordt verliest je huid steeds met collageen. En dat zorgt voor – je raadt het vast al – rimpels. Het is dan ook niet zo vreemd dat we collageen tegenwoordig niet alleen als ingrediënt in crèmes, maar ook in drankjes zien. Alles voor een gezonde, jonge huid, toch? Dagelijks één collageen shotje zou de trick moeten doen.

At home workouts

Workouts die je thuis doet zijn niets nieuws, maar de manier waarop bedrijven hierop inspelen wel. Het is een tenslotte bekend probleem: je wil (MOET, zelfs) sporten, maar je hebt echt geen tijd voor de sportschool en het daarbij behorende riedeltje. Thuis sporten lijkt de oplossing, maar hoe weet je of het zin heeft wat je daar aan het doen bent? Naast de talloze thuis-workouts die al op YouTube te vinden waren, zijn er nu steeds meer online platformen die op maat gemaakte fitness sessies aanbieden. Van boxen en high intensity interval training tot pilates; alles is tegenwoordig online te vinden. Zo plan je dus heel makkelijk een workout in wanneer het jou wél uitkomt.

De nieuwe superfoods

Vergeet gojibessen, chiazaad en cacao nibs; als we Amerikaanse health food ketens mogen geloven gaan we dit jaar massaal aan de medicinale kruiden en schimmels (yum). Denk aan kurkuma, ashwagandha en cordyceps, maar ook aan paddenstoelen (om je immuunsysteem een boost te geven).

Infrarood sauna’s

Nu al een hype in Los Angeles, en binnenkort wellicht ook in Europa: sauna’s die niet alleen met hitte maar ook met infraroodlicht werken. Dit zou zorgen voor extra relaxatie, stressvermindering en verlichting van spierpijn. Wij zijn héél benieuwd.

Fitness plus

Fitness draait allang niet meer alleen om sporten en gaan. Tegenwoordig zijn er steeds meer sportscholen die zich niet alleen focussen op het ‘intensieve’ gedeelte, maar juist ook op de cooling down. Zo kun je in sommige sportscholen zelfs ‘schuimroller sessies’ bijwonen waar een heuse expert je vertelt hoe je je spieren het best kunt masseren en tot rust kunt brengen na een workout. Dat draagt bij aan optimaal spierherstel, zodat je een paar dagen later gewoon weer keihard aan de slag kunt in de sportschool. Best logisch eigenlijk.

En, welk van deze wellness trends spreekt jou aan?

Beeld: Fashionjazz

Categorieën