Iris Poldervaart

Zo kies je het perfecte kapsel bij jouw bruidsjurk

27 juli 2016

Minstens net zo belangrijk als je bruidsjurk? Je bruidskapsel! Alsof je nog niet genoeg had om over na te denken voor je bruiloft. Gelukkig helpen wij je een eindje op weg. Of je nou een boho bruid bent of liever voor elegant en klassiek gaat, wij vertellen hoe je het perfecte kapsel kiest bij jouw bruidsjurk.

Een strapless jurk
De strapless bruidsjurk is niet voor niets al jaren zo populair; bij deze stijl past eigenlijk elk kapsel, van paardenstaart tot beachy waves. Bang dat een strapless jurk wel erg ‘naakt’ oogt? Draag dan je haar los over je schouders, eventueel met een mooie krul erin.  

Een jurk met veel details
Kant! Glitters! Trompetmouwen! Hoepelrok! Wanneer je een jurk draagt met veel uitgesproken details is het zaak om je kapsel clean en simpel te houden. Dit kan zowel met los haar als met een updo, maar blijf vooral uit de buurt van ingewikkelde vlechtwerken en trendy haaraccessoires. De levenswijsheid ‘alles met mate’ geldt ook voor je bruidslook.

Een boho jurk
Doe één rondje op Pinterest en je weet: boho bruiloften zijn hot. En als je dan toch boho gaat, doe het dan goed; je kapsel mag best een subtiele hippie vibe hebben. Kies voor nonchalant: los en golvend of juist een vlecht, bijvoorbeeld een zacht getoupeerde crown braid. Boho girls zien er vooral níet uit alsof ze een paar uur in de weer zijn geweest met een bus haarspray.

Een backless jurk
Een jurk met een open rug kies je natuurlijk niet voor niets; je sexy back mag gezien worden. Dan is het natuurlijk zonde wanneer je kapsel over het open gedeelte van de rug valt. Een updo waarbij je het haar helemaal naar boven draagt is perfect voor deze stijl jurk.

Een retro jurk
Vintage (of vintage-inspired) trouwjurken zijn vaak prachtig, maar met een verkeerd gekozen kapsel sla je al snel door van ‘classy’ naar ‘verkleedpartijtje’. Beperk het aantal stijl-verwijzingen naar de vorige eeuw als het even kan tot één per decennium, zo voorkom je dat je teveel terugvalt op één thema. Combineer die flapper girl jurk met lage taille dus vooral niet met de oh-zo-voor-de-hand-liggende jaren ‘20 bob, maar kies liever voor een modern kapsel zoals een losse side swept updo of een nonchalante knot.

Een klassieke jurk
Past je bruidsjurk in de categorie ‘simpel en minimalistisch’? Dan kun je het motto ‘more is more’ gerust op je haar toepassen. Bij een simpele jurk zonder al te veel frutsels en tierelantijnen past een prima kapsel met meer volume. Denk: los haar met  glamour waves of krullen. Zie je jouw bruiloft als het ideale moment om je inner princess vrij te laten? Good for you! Bij een simpele jurk kun je helemaal losgaan met haaraccessoires, zoals een tiara.

Een jurk met schouderdetails of een hoge hals
Wanneer er al veel gebeurt aan de bovenkant van de jurk wil je natuurlijk niet dat je haar ook nog eens de aandacht komt afleiden. Opsteken die handel! Kies bijvoorbeeld voor een simpele chignon of een gladde, lage paardenstaart.

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën