Sanne Kreijmborg

Het kapsel van Ginny | Vacature via Ginny

8 december 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Ginny Ramkisoen, oprichter van creatieve vacaturebank Vacature via Ginny.

Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Haar is onwijs belangrijk voor mij. Ik heb altijd het gevoel dat mijn kapsel 80% is van hoe ik voor de dag kom. Als mijn haar een dag niet zit voel ik me een stuk minder zeker, dan dat het tiptop verzorgd en gekapt is. Haar kan iemand heel veel zelfvertrouwen geven!”

Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Jazeker, vaker dan ik had moeten doen zelfs haha. Ik experimenteer al vanaf dat ik mijn eigen haar mocht kleuren met Hint-of-a-Tint als jonge tiener. Dat pakte doorgaans vreselijk uit. Liep ik weer met knalrood haar over het schoolplein of turquoise lokken. Ben wel blij dat mijn ouders me daar vrij in lieten, maar die keer dat ik mijn hele haar ontkleurde omdat ik blond haar wilde was misschien het moment dat ze de verfkwast uit m’n handen hadden moeten graaien.”

Hoe ziet jouw dagelijkse haarroutine eruit?

“Dat is nog een hele klus. Ik ga douchen en was mijn haar om de dag met shampoo en een heeeleboel conditioner om de klitten eruit te halen. Vervolgens droog föhnen, steilen met een stijltang en in sommige gevallen nog even met de krultang door mijn lokken voor wat zachte waves. Als ik geen tijd heb laat ik na het douchen mijn haar aan de lucht drogen en dan heb ik een krullenbos. Jammer genoeg is het pluizig en vrij ontembaar, ook al vinden veel mensen dat kapsel veel leuker staan dan het steile haar. Het gras is altijd groener aan de overkant…”

Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Ik kan niet zonder conditioner en probeer iedere maand weer een ander merk, zodat mijn haar niet te snel gewend raakt aan één product. Ik heb dus niet echt favorieten. Ik ben echt heel enthousiast over krultangen, waarmee je snelle krullen zet en vervolgens uitkamt. Die wavy look is mijn lievelings en ik krijg altijd complimenten als ik mijn haar op die manier gestyled heb.”

The Chair Blow Dry vacature via Ginny

Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Ik denk net als de meeste vrouwen: alles op een knot! Ik heb altijd een elastiekje en wat bobbypins op zak voor het geval mijn haar me halverwege de dag in de steek laat. Dit gebeurt meer dan eens helaas, haha.”

Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Ik ben niet zo snel bang om iets uit te proberen. Roze, lila of grijs haar lijkt me wel leuk, maar dat proces kan mijn haar helaas niet hebben, anders had ik het al gedaan. Nee, eigenlijk is er niets wat ik niet aandurf…”

Heb je haar issues?

“Hebben jullie even? Pluis 4-life. Mensen die zeggen dat hun haar pluist, hebben geeeen idee waar ik mee te kampen heb. Niet te doen! Daarom haal ik de stijltang erdoorheen, wat mijn haar in principe nog meer uitdroogt, waardoor het nog weerbarstiger wordt. Hmmmmisschien moet ik de cirkel eens doorbreken, maar nu nog even niet. Ik hoop stiekem dat mijn haarstructuur verandert als ik grijs word (wat al zijn intrede heeft gedaan). Daarnaast vind ik het irritant dat mijn haar soms wel goed krult en andere dagen een soort dreads of golvende slagen heeft als ik het laat opdrogen. Steil haar kost zo veel minder moeite. Ruilen, iemand? Overigens ben ik wel blij dat ik superdik en volumineus haar heb!”

Heb je wel eens een fout kapsel gehad?

“Ik heb ooit een coupe-soleil gehad die een kapster bij een zaak in Coevorden had gezet. Had ze gele banen van 4 cm breed in mijn donkerbruine haar gezet. Zit me nog steeds dwars, hahaha. Geen gezicht, maar ik was te jong om te zeggen dat ik het verschrikkelijk vond”

Waar haal je inspiratie vandaan?

“Vroeger checkte ik Tumblr, maar nu kijk ik vooral naar de glamourcoupes van de Kardashians, waar ik in het geheim geobsedeerd mee ben haha. Hun haar zit altijd perfect. Ik wil dat ook! Kan ik iemand inhuren die mijn haar iedere ochtend komt doen?”

Welke celebritys hebben volgens jou the best hair? 

“De Kardashians / Jenners. Van Kris tot Kendall. Hun haar is altijd verzorgd en gestyled en je betrapt ze zelden op flaws. Love it!”

img_3558_pp

 

Beeld: Sanne Kreijmborg
Interview: Anna van der Griend
Haar: Laura Kok @ The Color

Categorieën