Iris Poldervaart

Ultra violet: paars haar was nog nooit zo populair

30 april 2018

Ultra-violet is niet voor niets uitgeroepen tot kleur van 2018: paars haar is een flinke trend dit seizoen.

Kleur van het jaar

Wanneer een kleur door Pantone wordt uitgeroepen tot ‘kleur van het jaar’ is het altijd nog maar even afwachten waar en hoeveel we de tint terug gaan zien. Hoewel Pantone een autoriteit is op het gebied van kleuren en de keuze altijd gebaseerd is op uitgebreide research, wil het nog wel eens gebeuren dat een kleur in de praktijk toch niet iedereen aanspreekt. We kunnen je vertellen: dat is niet het geval met ultra violet. De mode-, beauty- en interieurwereld omarmen de tint massaal. Geen wonder dus, dat we paars dit jaar niet alleen gebruiken om ons huis mee op te leuken, maar dat ook kledingwinkels er vol mee hangen én dat we verschillende tinten paars ook steeds vaker zien als haarkleur.

Festival meets draagbaar

Als haarkleur heeft paars iets mysterieus en cools. Het is zo’n kleur die zeker niet misstaat op een festival, maar ook in het dagelijks leven niet overdreven of schreeuwerig overkomt. Tel daar nog eens bij op dat er voor elke huidskleur een ‘geschikte’ paarstint is, en je begrijpt heel goed waarom paars haar momenteel zo’n hit is.

Color Care

Zoals elke ‘onnatuurlijke’ haarkleur, heeft ook paars haar wat extra verzorging nodig. Niet alleen omdat het haar gevallen eerst ontkleurd moet worden (wat natuurlijk altijd wel een beetje een aanslag op je haar is), maar ook om vervaging van de kleur tegen te gaan. Kies dus sowieso voor een shampoo en conditioner speciaal voor gekleurd haar.

Tip: heeft je huid een koele (roze) ondertoon? Ga dan voor een koele paarstint die blauw bevat, zoals lavendel. Heb je juist een warmere (goud/gele) ondertoon? Kies dan voor een paarstint met meer roze en rode pigmenten erin. Wil je een uitgebreid persoonlijk advies van onze Color Specialists? Maak dan direct een afspraak bij één van onze salons

Beeld: The Color Hair Coloring Salon, Marc de Groot, Torben Raun